Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında DBP'li Belediye Başkanı Özcan Birlik'in Yeni Mahalledeki evine sabah saatlerinde polis tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda Belediye Başkanı Birlik evinde yapılan arama sonrası gözaltına alınırken, polis belediye binası ve Birlik'in makam odasında da arama yaptı.

BİTLİS'TE 2 BELEDİYE BAŞKANI DAHA GÖZALTINDA

Bitlis'te polis tarafından bu sabah düzenlenen operasyonda DBP'li Mutki Belediye Başkanı Özcan Birlik ile birlikte Hizan İlçesi Belediye Başkanı DBP'li İhsan Uğurlu ve Yolalan Beldesi Belediye Başkanı DBP'li Felemez Aydın da gözaltına alındı.

Bitlis Valiliği operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"14.12.2016 tarihinde, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 'terör örgütü üyesi olmak, 'terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak, 'terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçlaması ile 3 şahsa yönelik olarak ilimiz Mutki, Hizan ilçeleri, merkeze bağlı Yolalan Beldesi ve Diyarbakır ilinde 8 adrese eş zamanlı olarak operasyon icra edilmiştir. Operasyon neticesinde; DBP Mutki İlçesi Belediye Başkanı Ö.B., Hizan İlçesi Belediye Başkanı İ.U. ve Yolalan Belde Belediye Başkanı F.A. yakalanmış, şahısların evlerinde ve belediye binalarında yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel yayın, doküman ve dijital malzeme ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda şahıslar hakkında adli tahkikat başlatılmıştır."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr