Birleşik Haziran Hareketi, Pazar günü (yarın) saat 14.00'te Kartal'da düzenleyecekleri miting için çağrı yaptı. Çağrıda, "Zorbalığa, baskıya, ötekileştirmeye karşı duran, yüreği en uzaktaki yıldızla birlikte atan herkesi yarın gerçekleştireceğimiz 'Teslim Olmayacağız' mitingine bekliyoruz" denildi.

Birleşik Haziran Hareketi, tarafından yapılan çağrı şöyle:

"Bir süredir yoğun biçimde sürdürdüğümüz çalışmalarımız Valilik ve Emniyetle yapılan görüşmeler sonucunda  yasal prosedürü tamamlamış bulunuyor. Baştan beri çalışmalarımızı ilgiyle izleyen tüm çevrelere Mitingin yasal, meşru, demokratik ve güvenli bir ortamda gerçekleşeceğini belirtmek isteriz. Bu konuda resmi makamlarla tam bir mutabakat sağlanmış olup gerek emniyetin gerekse de miting tertip komitesinin olanca hassasiyeti göstereceğine, içeriğe uygun bir düzen ve sorumluluk içinde davranacağına inanıyoruz.

Bizim bu beyanımıza aykırı görüş belirtenler, suyu bulandırıp demokratik haklar çerçevesinde gerçekleştireceğimiz bu buluşmaya başka anlamlar yükleyip kara çalmak isteyenler oldu, olacaktır. Her dönem iktidar kimse onun destekçisi olmuş kimi çevrelerin ve yandaş medyanın yalan ve çarpıtma üzerine kurulu yayınlarıyla ilgili tüm propagandalarına karşı bilinmesini isteriz ki Mitingimiz meşrudur, demokratik haktır ve tam zamanında yapılmış bir buluşmadır.

Zorbalığa, baskıya, ötekileştirmeye karşı duran, yüreği en uzaktaki yıldızla birlikte atan herkesi yarın gerçekleştireceğimiz 'Teslim Olmayacağız' mitingine bekliyoruz. Saltanata Geçit Yok! Teslim Olmayacağız! Biz Kazanacağız!"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr