Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisinde olan Edirne'de valilik yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Valilik açıklamasında, "İlimizde yaşanmakta olan elverişsiz hava şartları, bu duruma bağlı kötü yol koşulları ve meteorolojik bilgilere göre kar yağışı beklenmesi nedeniyle merkez ve ilçelerde resmi-özel ilköğretim ve orta öğretim okulları ve kurumlarında Valilik kararı ile 11/01/2017 Çarşamba günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelde 11/01/2017 Salı günü idari izinli sayılacaktır" denildi.

İzmir'de okullar tatil ilan edildi

Edirne Valiliği, geçen Cuma, Pazartesi ve bugün de kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 1'er gün ara verildiğini açıklamıştı.

KIRKLARELİ'NDE DE TATİL EDİLDİ

Kırklareli Valiliği de pazartesi gününden bu tatil olan okullarda tatilin yarın da devam edeceğini açıkladı. Valilik açıklamasında, "Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 11 Ocak Çarşamba günü Kırklareli Merkez ve ilçelerinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm özel ve resmi eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca kamu çalışanı engelli ve hamile personellerde aynı gün idari izinlidir" denildi.

TEKİRDAĞ'DA DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Tekirdağ’da da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime verilen ara uzatıldı. Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle 11 Ocak 2017 tarihinde Tekirdağ ili genelinde resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süre ile tatil edilmiştir. Hamile ve engelli kamu görevlileri idari izinli sayılacaktır" denildi.    BURDUR'DA EĞİTİME KAR ENGELİ   Burdur'da kar yağışının etkisini sürdürdüğü Çavdır İlçesi'nde taşımalı eğitim yapan okullarla, Kozağaç, Yazır, Anbarcık köyleri ve Söğüt Beldesi'nde, Gölhisar ve Yeşilova ilçelerinde de taşımalı eğitim yapan okullarda yarın eğitime 1 gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr