Akşam saat 19.10 ile 19.20 arasında Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapan TK 1941 sefer sayılı Airbus 319 tipi Brüksel, TK 1893 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi Selanik ve TK 1005 sefer sayılı Airbus 319 tipi Üsküp uçaklarına, kalkışlarından kısa bir süre sonra yıldırım isabet etti.
Bunun üzerine, uçakların pilotları, Havalimanı Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek havadan geri döndü. Yıldırım isabet eden 3 uçak sorunsuz şekilde iniş yaparken, gerekli kontrollerinin yapılması için THY teknik bakım hangarına alındı. Terminale alınan yolcuların ise gecikmeli olarak başka uçaklarla gidecekleri noktalara gönderileceği belirtildi.

"HERHANGİ BİR SIKINTI OLMADI"
Üsküp uçağının yolcularından Reşat Çalışkan, havalandıktan 10 dakika sonra uçağa yıldırım isabet etmesi üzerin geri döndüklerini belirterek, “Herhangi bir sıkıntı olmadı. Emniyetli bir şekilde geri geldik. Panik olmadı, herkes sakin ve neşeliydi. Yeni bir uçak ayarlanıyor" dedi.
Serdar Özmen ise “Pilot geri dönme kararı aldı. Çok şükür kazasız belasız indik. Şu an herhangi bir problem yok, yeni bir uçak ayarlanacakmış onu bekliyoruz" diye konuştu.


THY'NİN MİLANO UÇAĞINA DA YILDIRIM ÇARPTI

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkan Brüksel, Üsküp ve Selanik uçaklarından sonra, Milano seferini yapan uçağına da bu gece yıldırım isabet etti. Uçak, Atatürk Havalimanı'na geri döndü.
THY'nin İstanbul-Milano seferini yapan TK-1877 sayılı Airbus 320 tipi uçağı saat 21.05'te Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptı. Uçağa kalkışından kısa bir süre sonra yıldırım isabet etti. Bu durum üzerine uçağın pilotu Atatürk Havalimanı Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek geri dönme kararı aldı. Uçak sorunsuz şekilde saat 22.50 sıralarında Atatürk Havalimanı'na indi. Yolcular terminale alınırken, uçak da bakım için hangara alındı. Yolcuların tahsis edilen yeni uçakla Milano'ya gecikmeli olarak gönderileceği öğrenildi.
Akşam saatlerinde de, THY'nin Brüksel, Üsküp ve Selanik'e gidecek uçaklarına yıldırım çarpmıştı.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr