İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, derslerde örgütün propagandasını yaptığı ve öğrencileri isyana teşvik ettiği şikayeti üzerine Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur hakkında soruşturma başlattı. Dün Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur'u gözaltına alan ekipler, fakültedeki odasında da arama yaptı. Aramada, bazı evrak ve hard disklere el konuldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen Yrd. Doç. Dr. Kanbur, 'terör örgütü üyesi olmak ve propagandasını yapmak' suçlamasıyla tutuklandı.

REKTÖRLÜKTEN AÇIKLAMA

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'nün konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "Milli güvenliği tehdit eden örgüt ve yapılarla irtibatlı kamu çalışanları hakkındaBaşbakanlık Genelgesi ve ilgili diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli işlemlere ivedi başlanılacaktır. Rektörlüğümüz konu üzerinde hassasiyetle durmaktadır" denildi.

4 yıl önce Yrd. Doç. Dr. Kanbur hakkında, 'Ceza hukuku özel hükümler' dersi sınavında öğrencilere hayali iki kadın üzerinden kurguladığı lezbiyen ilişkiyi çok ayrıntılı anlattığı soru nedeniyle soruşturma açılmıştı. Olayın basına yansımasının ardından Yrd. Doç. Dr. Kanbur, sınav yaptığı Hukuk Fakültesi'nin 3'üncü sınıfına girdiği ilk derste öğrencilerin 'I love you Hoca' tezahüratıyla karşılanmıştı.

LEZBİYEN SORUSU

Kanbur hakkında, 4 yıl önce de sınavda öğrencilere hayali iki kadın üzerinden kurguladığı lezbiyen ilişkiyi çok ayrıntılı anlattığı soru nedeniyle soruşturma açılmıştı.

11 İLDE 25 GÖZALTI

Öte yandan FETÖ-PDY soruşturması kapsamında bugün sabah Sivas merkezli 11 ilde eşzamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında bazı işadamları ile kamu kurumlarında çalışan doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr