Başbakan Binali Yıldırım Fransa'daki terör saldırısının ardından önemli değerlendirmelerde bulundu. Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yıldırım, Fransa halkına destek açıklaması yaptı. Başbakan'ın konuşmasından önemli notlar şöyle oldu:

"FRANSA HALKINA DESTEK VERMEYE HAZIRIZ"

Fransa halkına destek vermeye hazırız. Terörün dini ve imanı yok. Bütün dünya bilsin ki terörle mücadelede bazı terör örgütlerini masum görmek ve böyle bir ayrım yapmak en büyük yanlıştır. Çifte standart acı sonuç doğuruyor. Gerek bölgemizde gerek dünyanın herhangi bir köşesinde birçok ülkenin daha sıkı işbirliği içinde olması lazım. İstihbarat ve güvenlik tedbirleri yönünde daha çok birlikte hareket etmeleri gerekiyor. Bugün NATO'da alınan kararla bütün ülkelerin bayraklarını yarıya indirmesi kararlaştırıldı. Biz de bu karara uyacağız. Tekrar Fransız halkının başı sağolsun diyorum...

FRANSA'NIN İSTANBUL'DAKİ KONSOLOSLUK BİNASINI KAPATMASI

İstanbul terörün hedef merkezlerinden bir tanesi. Güvenlik güçlerimiz terör ataklarına karşı tedbirlerini en üst düzeyde alıyor. Takdir edersiniz ki istemesek de zaman zaman terör hadiseleri meydana geliyor. Türkiye'de Fransızların bu tedbiri alması yeterli olmadı. Terör kendi ülkelerinin kalbinde etkisini gösterdi. Dediğim gibi terörün adresi yok. Zincirin en zayıf halkası gibi terörün en çok yoğunlaştığı o halkayı bulup tedbir almamız lazım. Bu nedenle bölgedeki güvenliğin acilen sağlanması gerekiyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr