Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında referandum sürecine ilişkin yeni açıklamalarda bulundu, yaklaşan referandum öncesinde öğretmen atamalarının yapılacağını açıkladı. 'Hayır' kampanyasını yine hedefine alan Başbakan Yıldırım, ülkücülerin 'bozkurt' işaretini yaptı, PKK ve FETÖ'nün 'hayır' dediğini savunup, "Pensilvanya'daki fitne yuvasından 'hayır' talimatı çıkıyor" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI: ŞİLİ YERİNE ŞİLE'YE GİTSEYDİN

Yıldırım'ın gündeminde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da vardı. CHP'nin 'hayır' kampanyası için Şili'de Pinochet’nin yenildiği referandumda ‘hayır’ kampanyasını yürüten Ferrada'yı Türkiye'ye getirdiğini hatırlatan Yıldırım, "Buradan açık bir şekilde sayın Kılıçdaroğlu sana sesleniyorum. Kılıçdaroğlu bir ilham peşinde... Nerede bulmuş bu ilhamı, Şili'de. Adamlar bir film yapmış, CHP de ondan medet ummuş. Uzun yıllar seçkin takıldınız ama hani değişiyordunuz? Şili'ye kadar uzanacağınıza Şile'ye gitseydiniz" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- DEAŞ bölge için ne kadar büyük bir tehditse, Asya, Avrupa ve ABD için de aynı şekilde tehdittir. Adı ne olursa olsun tüm terör örgütlerinin hedefi insandır. Barış içinde yaşayabileceğimiz bir başka dünya yok. Irkçılık, ayrımcılık hastalığına kapılmadan, huzur için elimizi biraz daha taşın altına koymalıyız.

- Sandıkları önce biz dolduracağız. Almanya'da o gün onbinlerce Türkiye sevdalısı, binlerce demokrasi gönüllüsü tek yürek oldu, 'evet, evet, evet' dedi. Önceden memleketi kapsayan bir cümle kurarken Edirne'den Kars'a kadar derdik. Şimdi değişti, Almanya'dan Kars'a kadar oldu. Almanya söz verdi.

'HAYIR' YİNE HEDEFTE: PKK VE FETÖ...

- Sözde demokrasi değil, etkili temsil için evet. 15 Temmuz'da 248 şehidimizin kanına giren hain darbeci teröristler, bir daha cesaret bulmasın diye evet. Siz bakmayın, 'hayır' türküsüyle milletin içini karartan felaket tellallarına. Ya hu bu referanduma evet deyince ülke bölünecek olsa önce Kandil koşa koşa evet der. Böyle fırsat gelmiş ayaklarına teperler mi?

- FETÖ 'hayır' kampanyası yapıyor. Pensilvanya'daki fitne yuvasından 'hayır' talimatı çıkıyor.

- 2017'ye çok hızlı girdik. 2016 yılında yaşadığımız acı tecrübeleri unutmadan, ders çıkararak yolumuza devam ediyoruz. Türkiye'nin geleceğini karartmaya yönelik hesap yapanlar kaybetmeye mahkum. Türkiye'nin yükselişini hiçbir güç engelleyemez.

İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK

- Döviz kurlarındaki iniş devam ediyor. Yukarı çıkarken yaygara yapanlar, aşağıya doğru inerken ağızlarını bıçak açmıyor. Cumhurbaşkanımızla birlikte işadamlarıyla bir toplantı yaptık, istihdam seferberliğini başlattık.

MART AYINDA 20 BİN 127 ÖĞRETMEN ATANACAK

- Öğretmen adaylarımız için bir müjdemiz var. 20 bin 127 öğretmenin atamasını yapmaya karar verdik. Mart ayında işlemler başlıyor.

EL BAB AÇIKLAMASI: BİR MİKTAR DAHA ZAMAN ALACAK

- Türkiye'nin ulusal güvenliği ve çıkarları için terör örgütlerinin hepsiyle mücadelemiz devam edecek. Bab'da şehrin tamamı kontrol altına alındı, şimdi temizlik harekatı yapılıyor. Bu yüzden şehirde güvenliğin tam olarak sağlanması bir miktar daha zaman alacak.

"FETÖ GELECEK, HESAP VERECEK"

- Devleti FETÖ denen illetten temizleme konusunda da aralıksız çalışıyoruz. FETÖ elebaşına gelince... ABD'li yetkililerle görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni yönetimin daha anlayışlı ve duyarlı olacağını görüyoruz. FETÖ gelecek, hesap verecek.

- 'Hayır' demeyi adet edinenler, Marmaray'a, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne, Üçüncü Havalimanı'na, Avrasya Tüneli'ne, Çanakkale Köprüsü'ne 'hayır' dedi mi? Türkiye'nin gelişmesini sağlayacak ne varsa 'hayır' dediler.

KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ: ŞİLİ'YE DEĞİL, ŞİLE'YE GİTSEYDİNİZ

- Buradan açık bir şekilde sayın Kılıçdaroğlu sana sesleniyorum. Kılıçdaroğlu bir ilham peşinde... Nerede bulmuş bu ilhamı, Şili'de. Adamlar bir film yapmış, CHP de ondan medet ummuş. Uzun yıllar seçkin takıldınız ama hani değişiyordunuz? Şili'ye kadar uzanacağınıza Şile'ye gitseydiniz. Kılıçdaroğlu... Senin bu derdin, bu kafayla derman bulamaz. Nereye gidersen git.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr