Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, Irak'la Başika krizine ilişkin olarak "Bağdat'ın açıklamalarını kışkırtıcı buluyorum" dedi. Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

Asker piknik yapmaz görev yapar. 60 küsür ülkeden orada mücadele edenler var. Irak ile fiziki bağı olmayan bir çok ülkenin askeri var. Bu mücadeleyi insanlık adına sürdürüyor. Dolayısıyla Bağdat’ın bu ve buna benzer açıklamalarını fevkalede tehlikeli ve kışkırtıcı buluyorum. Bugün gitmiş değil bizim askerimiz oraya. Uzun zamandan beridir oradadır. Orada da çok anlamlı çalışmalar yapıyor. Bizim Irak’ın toprağıyla, toprak bütünlüğüyle, hasmane düşmanca bir tutumumuz yok. Bölgenin huzur bulması için sorumluluk taşıyoruz. Bağdat hükümeti buna takılacağına, yıllardır bağrında beslediği ve Türkiye’nin canını yakan terör örgütüne karşı yapacağı bir şey varsa önce onu yapsın sonra konuşsun. Ayaküstü bu tartışmalara girmeye gerek yok. Biz Irak’ta neyin var, neyin yok olduğunu biliyoruz. Onun için bu lafların kıymeti harbiyesi yok. Irak bu açıklamaları neden yapıyor? Bunun nedenini müsaade edin de zamanı gelince söyleriz. 

Erken seçim olacak mı? Her söylenene inanmayalım. AK Parti'de toplantı her zaman olur. AK Parti iktidar partisi. Ankara milletvekillerimizle sohbet ettik. Ankara'nın sorunlarını görüştük, Ankara'ya yönelik yapacağımız yeni hizmetleri konuştuk.

Muhalefet partilerinin genel başkanları ile yaptığımız konuşmada 'OHAL'de çıkarılan bütün KHK'ları geciktirmeden Meclis'e göndereceğiz ve görüşülmesini sağlayacağız' dedik, bunu yaptık. 'Bunlarla ilgili kafanıza takılan, düzeltilmesinde yarar gördüğünüz hususlar varsa bunları da dikkate alırız' dedik. Bu sözümüzün arkasındayız. 

"MİNİ ANAYASA KOMİSYONU ÇALIŞMALARI BİTTİ"

Mini Anayasa Komisyonu çalışmaları bitti. Şimdi parti genel başkanlarına kaldı. Önümüzdeki günlerde bu konuyu bir sonuca bağlamak için gerek CHP gerekse MHP genel başkanlarıyla bir görüşme yapacağız. Henüz daha temas kurmadık ama böyle bir düşüncemiz var. En azından bir adım atmış olalım, bu kadar emeğin boşa gitmesini önleyelim. Ayrı ayrı olabilir, aynı anda da olabilir.

Tam gün eğitim ile ilgili tepkiler genelde normal. Önümüzde 3 yıl var, derslikler yapılacak. Biz de küçükken okula gitmek istemezdik. 

KPSS sınavında yüksek puan alan öğretmenlerin mülakatta elenmesi: Böyle şeyler söylenebilir ama bunların hakikat olup olmadığı konusunda şüpheler mevcuttur. Mülakatlar konusunda hassasiyetimiz iki noktada toplanıyor: FETÖ ve bölücü terör örgütü. Onun dışında vatanına, milletine sadık, yurdunu seven bütün öğretmenler için kapımız açık. 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr