Sağlık Bakanlığı, banka promosyonu vurgunuyla ilgili yolsuzluk davasında bürokratları aklayan bilirkişi raporuna itiraz etti. İtirazla yetinmeyen Bakanlık, “yeniden bilirkişi incelemesi” talebinde de bulundu. Skandal bilirkişi raporuyla ilgili bakanlığın itirazı 22 Mart’ta İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek duruşmada ele alınacak.

Promosyonda sınır tanımadılar

Bakanlığa bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nde yaşanan ve 8 bürokratın yargılandığı “banka promosyonu davasında” bilirkişilerin, Müezzinoğlu’nun bir cümlesiyle bakanlık bürokratlarını akladığını 13 Mart ve 14 Mart’taki haberlerimizle duyurmuştuk. Sağlık Bakanlığı haberlerimizin ardından şu açıklamayı yaptı

“Söz konusu iddialarla ilgili Sayın Bakanımızın talimatıyla ilgili kişiler hakkında soruşturma başlatılmış ve bu kişiler görevlerinden alınmıştır. Soruşturmanın tamamlanmasını takiben konu yargıya intikal ettirilerek, ilgililer hakkında gerekli adli ve idari süreç başlatılmıştır. Ayrıca haberdeki iddiaların temelini oluşturan ‘Bilirkişi Raporu’na itiraz edilmiş ve yeniden bilirkişi incelemesi yapılması talebinde bulunulmuştur.”


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr