Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Kampusu’nda, 8 Mart Kadınlar Günü şenliğinde saldırıya uğrayan Bilgi Kadın Kulübü üyesi öğrenciler, öz savunma atölyesi açacak. Kadınlar, gözaltına alınan 6 saldırganın serbest bırakılmasına da, tehditleri görmezden gelen, önlem almayan üniversite yönetimine de tepkili.

Bıçakları vardı

Sahne ve gösteri sanatları yönetimi bölümü son sınıf öğrencisi Rabia D., her 8 Mart’ta kampusta şenlikler yaptıklarını söyleyerek, saldırı gününü şöyle anlattı: “Şenliğimiz için mor balonlar, renkli süsler aldık. Bütün gece yemekler yaptık. Öğlen saatlerinde buluşup, masamızı kurduk. Halay çekmeye başladık. Bir anda 15-20 kişilik bir grubun koştuğunu gördük. ‘Herhalde derse geç kaldılar’ dedik. İçlerinden biri yüzünü açıp, kapayınca bir şeyler olduğunu anladık. Onlara bakarken yüzü kapalı bir adam ‘tekbir’ diyerek işaretparmağını kaldırdı. Bir anda bizlere saldırdılar. İki kişinin elinde bıçak vardı. Güvenlik geldi. Saldırganlar bizlere küfredip, güvenlik elemanına ‘tutun şu o... ’ diyordu. Güvenlik bizi tutuyordu. Bir anda hocalarımız ve yüzlerce arkadaşımız geldi. 15-20 kişi bize saldırdı. Ama sadece 6 kişi yakalandı. Gerçi onlar da serbest.”

Gerçek adalet

“Erkek adalet değil. Gerçek adalet” diye yıllardır bağırdıklarını vurgulayan Rabia D., “Erkek adalet sistemi bizi mağdur etti. Evime gidemiyorum. Evimin karşısı ülkü ocağı. Ailemle yaşıyorum ama gece uyanıp, ‘ya bir şeyler yaparlarsa’ diye düşünüyorum. Korkuyorum” dedi.

Hukuk fakültesi 2. sınıf öğrencisi Cansu O., “Bu saldırganlar aynı sıralarda oturduğumuz veya başka üniversilerde okuyan kişiler. Salıverilmeleri çok büyük bir hata. Serbest kalmaları, yapacakları başka bir eylemin habercisi” dedi. Yaklaşık iki yıldır sürekli faşist grupların tehditlerine maruz kaldıklarını, defalarca rektörlüğe şikâyette bulunmalarına rağmen önlem alınmadığını belirten Cansu O, şunları söyledi:

“Sosyal medya üzerinden tehdit mesajları alıyorduk. Telefon numaramıza ulaşıp arayanlar vardı. Tehdit edildiğimize dair bir dosya hazırlayıp rektörlüğe iki kez sunduk. Ama önlem almadılar. Rektör vekili Prof. Dr. Ege Yazgan, saldırgan öğrenciler ile ilgili gereken işlemin yapılacağını ve bizim kendisine verdiğimiz dosyayı da inceleyeceğini” söyledi.”

‘Tedirginiz’

Uluslararası İlişkiler öğrencisi Zeynep Sıla S. ise olay anında şok yaşadığını belirtti. Bir saldırı beklediklerini ama bu kadar büyük bir saldırı olabileceğini düşünmediklerini söyleyerek, “Tedirginiz! Sürekli grup halinde gezemeyiz. Okulun kapısında bizi bekleyebilirler. Kendi aramızda konuştuk. Bir öz savunma atölyesi açacağız” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr