Osmangazi Üniversitesi araştırma görevlisi Pelin Tuştaş'a 9 Mayıs 2016'da gönderilen tebligatta disiplin soruşturması sonunda "kınama" cezası verildiği bildirildi.

Tebligatta 11 Ocak 2016 tarihi itibari ile Barış İçin Akademisyenler isimli web sitesinde "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attığı için Rektörlüğün hakkında soruşturma başlattığı belirtilerek şöyle denildi:

"Barış İçin Akademisyenler isimli web sitesinde Türkiye Cumhuriyeti Devletini işkence ve katliam yapan, vatandaşlarını sürgün eden ve insan hakları ihlali yapan olarak itham eden 'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriyi imzaladığınız ve sonrasında imzanızı geri çekerek yaptığınız disiplinsiz davranıştan geri döndüğünüz anlaşılmış olup, eyleminisin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunuun 125. maddesinin B fıkrası d bendinde belirtilen "Hizmet dıyında devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışta bulunmak" düzenlemesine karşılık geldiğinden "Kınama" cezası ile cezalandırılmanız Rektörlüğümüzce uygun bulunmuştur."

Yanlış akademisyene gönderildi

Kendisi gibi bildiriye imza atan ve imzalarını çekmeyen 6 akademisyenle birlikte soruşturulan Tuştaş, tebligatı alınca akademisyen arkadaşları ile görüştü ve bu cezanın aynı üniversitede bildiriye imza atan ve soruşturma aşamasında imzasını çeken Pelin D.'ye ait olduğunu anladı. Bir süre sonra da Pelin Tuştaş'a tebligatın "sehven" gönderildiği yönünde yeni bir yazı gönderildi. Yazıda Tuştaş'a imzasını geri çekmediği hatırlatılarak "Tarafınıza tebliğ edilen yazı bildiriyi imzalayan, sonrasında imzasını geri çekerek disiplinsiz davranışından geri dönen başka bir akademisyen için uygun görülen yazı içeriğidir. Yasının içeriğinden de sehven bu yanlışlığın yapıldığı açıktır. Şahsınıza ait böyle bir imzayı geri çekme işlemi olmadığından bu yazının sizin için geçerli olmadığı hukuken de açık ve net anlaşılacaktır" denildi. Yazıda ayrıca Tuştaş'a hakkındaki soruşturma bitince kararın bildirileceği de belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr