Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından Küçükçekmece'de organize edilen yemekte açıklamalarda bulundu. Bilal Erdoğan, yolsuzlukla suçlanan Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff'e sahip çıkıp, "Bugün Brezilya’da cumhurbaşkanını indiren zihniyet, Japonya’nın da Güney Kore’nin de kendi dış politikasında özgün kararlarını vermesini istemiyor" dedi.

BREZİLYA DEVLET BAŞKANI: BANA DARBE YAPILDI

Küçükçekmece Belediye Başkanlığı binasında, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen yemeğe, Bilal Erdoğan ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in yanı sıra İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Özdemir, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ve festivale destek veren kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

ETNOSPOR NEDİR?

"İngilizler rencide olmasın diye bir zaman bırakmıştık kutlamayı"

Bilal Erdoğan, Etnospor Kültür Festivali’yle iyi bir iş yaptıklarının altını çizdi. Bilal Erdoğan, “Rahmetli hocam söylerdi. Kendi elbisemizi giydiğimiz zaman dik duruşumuzla dünyaya adalet vaaz eder hala gelebiliriz” diye konuştu.

"OĞLUM DART VADER'DAN BAHSEDİYOR"

Bilal Erdoğan daha sonra konuşmasında şunları kaydetti:

“Gölgenin gücü adına diyorlar, kimse gölgenin gücü nedir diye sorgulamıyor. Aslında gölge karanlık bir şeydir. Star Wars'da karanlık taraf hep daha güçlü. Benim 2.5 yaşındaki oğlum bana Darth Vader’den bahsediyor. Karanlıkların lordu Darth Vader. Kötü ama güçlü, kötü ama karizmatik.

"15 YILDA DOKTORAYI BİTİREMEDİM"

Ben uluslararası ilişkiler, iktisat, siyasal bilgiler, kamu yönetimi alanlarında Amerika’da ve Avrupa’da 15 yıla yakın akademik çalışmalar yaptım. Hala doktorayı bitiremedim. Ama en son hocamla konuştuğumuz zaman Amerika’nın uluslararası ilişkiler alanında en son devirdiği çamlar gündeme geldi. Dünyanın bir polise ihtiyacı var derler. İyi kötü bunu şu an Amerika yapabilecek kudrete sahip. Gölgelerin gücü, karanlıkların daha güçlü olması, daha karizmatik olması. Amerika’nın iyi de olsa, kötü de olsa aslında dünyaya gerekli bir polis olduklarının vaaz etmelerinin alt yapısını oluşturduğunu şimdi görebiliyor muyuz?

"MATRIX KÜLTÜRÜMÜZÜ UNUTTURUYOR"

Matrix filminde verilmeye çalışılan mesaj da aynı. Kültürümüzün unutturulmaya çalışılan değerlerini yeniden hatırlattığımız bu festivalle diğer vakıf çalışmalarımız gibi daha geniş kesimlere doğru sembolü doğru mesajları doğru simgelere yerleştirmeye çalışmamız da çok önemli. Gölgelerin gücü adına ya da Amerikan filmlerinde kötünün daha karizmatik olduğunu görüyoruz ve bunların aslında basit olmadığını bunların yersiz yapılmadığını anlıyoruz. Onun için biz kendi değer sistemlerimizi çocuklarımıza iki üç yaşından itibaren bir şekilde hissedilir kılmak zorundayız.

Çocuklarımız anaokulunda ya da ilkokulda sınıfına gittiği zaman koluna Osmanlı motifi olan deri bir bileklik taktı diyelim. Arkadaşları onunla alay mı edecek ya da ne kadar havalı mı diyecek. Filinta ve Diriliş Ertuğrul’la Osmanlı kıyafetleri biraz daha ilgi görüyor ama onların çocuklarımızın hayatında havalı hale gelmesi gerek.

YOLSUZLUKTAN YARGILANAN BREZİLYA DEVLET BAŞKANINA SAHİP ÇIKTI

Dünyanın gidişatı gidişat değil. Bugün Brezilya’da cumhurbaşkanını indiren zihniyet, Japonya’nın da Güney Kore’nin de kendi dış politikasında özgün kararlarını vermesini istemiyor. Türkiye’nin hiç istemiyor. Çünkü Türkiye’nin belleğinde dünya için iddialı işler yapabilecek şeyler olduğunu biliyorlar. İşte bir Cerablus harekatı. PYD’yi vuruyorsun ses Amerika’dan geliyor. Dünyada ne karmaşık ilişkiler var. Biz, sadece askeri güçle, ekonomik güçle bu oyunları bozamayız. Kalıcı olmaz. Ancak kültürel alanda atacağımız kendimize ait ve iddialı adımlar olursa, kalıcı olabiliriz. Bizim çocuklarımız onların karakterlerine özenmeyecek, onların çocukları bizim kahramanlarımıza özenecek. Bizim tarihimizdeki büyük olayların parçası olsaydık keşke, bu Türk milleti ne büyük milletmiş dedirteceğiz inşallah. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

BREZİLYA DEVLET BAŞKANI DİLMA ROUSSEFF KİMDİR?

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, yeniden iktidara geldiği 2014 genel seçimleri öncesinde kamu açığını gizlemek amacıyla bütçede usulsüzlük yapmakla suçlanmış bu sebeple devlet başkanlığı otomatik olarak askıya alınmıştı.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr