Enerji-Sen üyesi grup saat 19.00 sıralarında Talimhane'deki Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) önünde bir araya geldi.

'Doğanın talanına, madenci yalanına, Artvin'in düşmanına dur de' ve 'Cerattepe'de doğama, BEDAŞ'ta işime dokunma' yazılı pankart açan grup, 'Yerin üstü 'Altın'dan değerlidir', 'Madenci şirket Arvin'i terk et' ve 'Cerattepe geçilmez / Artvin halkı yenilmez' yazılı dövizler taşıdı. Grup yürüyüş boyunca 'Diren Artvin / İşçiler seninle', 'Artvin halkı yalnız değildir', 'Katil Cengiz / Artvin'den defol' ve 'Cerattepe geçilmez / Artvin halkı yenilmez' şeklinde sloganlar attı.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Selam olsun şu anda Artvin'de, Artvin Meydanı'nda gecenin karanlığını yaşamın ışığıyla aydınlatanlara. Selam olsun, günlerdir Cerattepe'de, Artvin'in her karış toprağında, doğasına, yaşamına, geleceğine sahip çıkmak için her türlü baskıya, TOMA'lara, dağa taşa yağdırılan gaz bombalarına rağmen kendini ve yaşamını savunanlara… Buradan çok açık söylüyoruz: Sizin biber gazı stoklarınız, bizim memleketin, Artvin'in, Cerattepe'nin havasına, derelerinin suyuna, insanlarının direnişine yetmez..."

Yapılan basın açıklamasının ardından, eylemciler tulum eşliğinde türküler söyledi.

 

Cerattepe'de ağaç katliamı başladı... Binler #ArtvindeMadeneHayır diyor

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr