Trabzonspor-Fenerbahçe maçında tribünden sahaya atlayarak çizgi hakemine saldıran Oğuzhan M.’nin giydiği ayakkabılar ve pantolon sosyal paylaşım sitelerinde satışa çıkarıldı. Beyaz TV’ye konuşan saldırgan Oğuzhan M., polislerin kendisine, “Kafanı kapatmanın hiçbir anlamı yok. Vatan haini değilsin” dediğini söyledi. Yaşananlar Hrant Dink’in katili Ogün Samast’a Türk bayrağıyla poz verdirilmesini, Samast’ın cinayet sırasında taktığı beyaz berenin milliyetçi çevrelerce ‘simge’ haline getirilmesini akıllara getirdi.

Avni Aker Stadyumu’nda sahaya girerek hakem Volkan Bayarslan’a saldıran ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 17 yaşındaki Oğuzhan M.’nin giydiği ayakkabılar ve kot pantolon sosyal paylaşım sitelerinde satışa çıkarıldı.

İlanda Oğuzhan M.’nin oldukça yüksek duvardan atlamasına rağmen “ayakta kalmasını sağladığı” belirtilen ayakkabılar ve olay anında üzerinde bulunan kıyafetler yer aldı. Sporcope’un haberine göre, sosyal paylaşım sitesinde verilen ilanın altına yapılan yorumlarda bir kesim “fırsatçılığın bu kadarı olmaz” şeklinde tepkilerini belirtirken bir diğer kesim ise fikrin “ticari başarı” olduğunu savundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in sahibi olduğu Beyaz TV’deki Derin Futbol programında konuşan saldırgan Oğuzhan M., muhabir Devrim Zengi’nin, “Çocuk şubeden çıkarken gülüyordun, yüzün gülüyordu, insanlar seni alkışladılar...” sözleri üzerine “Yüzün gülüyordu değil, polis ağabeyler dedi ki; ‘Ne yaptıysan ne ettiysen yüzün gülsün.’ Ben kafamı kapatsaydım, dediler; ‘Kafanı kapatmanın hiçbir anlamı yok. Vatan haini değilsin. Arkamdaki arkadaş da öyle dedi” yanıtını verdi.

Beyaz TV spikerinden ‘şefkat’

Muhabir Devrim Zengi’nin serbest bırakılan Oğuzhan M.’ye sorduğu sorularsa, dayısı Yılmaz Taşkın’ın “Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar. 2011 yılından beri maça gitmiyorum. Biliyorum ki gitsem yeğenim yapmazsa ben yapacağım” yolundaki sözlerini aratmadı. Söyleşi sırasında elini omzuna koyarak Oğuzhan M.’ye “Haksızlığa gelemiyorsun. Ondan dolayı da öfkeni bir şekilde dile getirdin” diyen Zengi, “bir ağabeyi olarak” kendisinden bir daha asla böyle bir şey yapmamasını istedi.

Samast gibi muamele görüyor

Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i katleden Ogün Samast’ın yakalandığında Jandarma Karakolu’nda asker ve polislerce eline Türk bayrağı verilerek Atatürk’ün “Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez” sözü önünde fotoğraf çektirilmişti. Dink’in katiline ‘kahraman” muamelesi yapılması kamuoyunda büyük tartışma yaratmıştı. Oğuzhan M.’nin kıyafetlerinin satışa çıkarılması gibi Samast’ın cinayette taktığı beyaz bere de milliyetçi çevrelerce ‘simge’ haline getirilmişti. Dink’in 7. ölüm yıldönümünde polislerin beyaz bere takması da büyük tartışma yaratmıştı.

Amedspor saldırganları serbest

Ankaragücü-Amed Sportif Faaliyetler arasında Amedsportif yöneticilerine saldırarak darp eden saldırganlar O.K, K.Ç, A.K, O.G, İ.B, V.K. polis tarafından ifadeleri alındıktan sonra, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili 4 kişinin ise halen arandığı öğrenildi. Protokol tribününde dayak yiyen Amed Sportif Kulübü Basın Sözcüsü ve avukatı Haldi Soran Mızrak, Kendilerine yönelik şiddetin sorumlusunun TFF olduğunu söyleyen Mızrak, “Federasyonun bu bir yıllık tutumunun son perdesi de benim ve diğer yönetici arkadaşlarımızın şiddet görmesi ile sonuçlandı” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr