Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklama yaptı.

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları:

Toplantımızın ilk bölümünde terör saldırılarını ele aldık. Alınan tedbirlerin etkinliği sayesinde Diyarbakır'daki ve Gaziantep'teki saldırıda alanın bariyerleri kapatılması etkili oldu. Failler hakkında kesinleşmeden bir açıklama yapmıyoruz.

1 MAYIS KUTLAMALARI

Barış içinde yapılan kutlamalardan dolayı katılımcılara teşşekkür ediyorum. Az da olsa korsan gösteriler oldu, sabote etme girişimi oldu.

TERÖRLE MÜCADELE

Doğu ve Güneydoğu'da operasyonların devam ettiği bölgeden göç edenlerin geriye dönmüş olmasını görmek memnuniyet verici. Bundan sonraki süreçtede diğer yerlerdeki operasyonların bitmesi halinde dönüşlerin olacağını görüyoruz.

Çok sayıda önlenmiş olaylar. Ocak'tan bu yana 85 önemli olay var. 49 canlı bomba ve bombalı eylem önlendi. Son 3 ayda DAEŞ tarafından atılan 55 roket Kilis'e düştü. Sınırlarımızı kimseden yardım almadan kendimiz koruyabiliriz.

Hiç bir öğrencimizin eiğitim konusunda yaşıtlarından geri kalmaması için relafiler yapıldı. Bölgedeki bütün öğrencilerimiz bu terör olaylarından etkilenmiyor. Bölgeden 10'da bir diyebileceğimiz bir rakamda öğrencilerimiz etkileniyor. 714 okuldan 77 tanesi ağır hasarlıdır.

ANAYASA KOMİSYONU'NDANKİ OLAYLAR

Bu görüntüler yakışmıyor. Hiç kimse bu görüntüler ortaya çıkar 'biz hükümete geri adım attırırız' diye düşünmesin. Hiç kimsenin Meclis'i kötü göstermeye hakkı yoktur. Kim ne yaparsa yapsın, dokunulmazlık dosyaları Meclis'e gelecektir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr