Deplasmanda aldığı 1-1 'lik Benfica beraberliği ile Şampiyonlar Ligine iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş, Akhisar Belediyespor'u yenmek ve ligte de yoluna kayıpsız devam etmek istiyor. Ege ekibinin karşısına oldukça moralli çıkacak olan Siyah Beyazlılar, Akhisar deplasmanında galip gelememe şansızlığını da bu maçta kırmak için mücadele edecek.

Bu güne kadar Akhisar Belediyespor ile deplasmanda 4 kez karşılaşan Beşiktaş rakibine bir kez yenilirken 3 maçı da berberlikle bitirdi. 2012-2013 sezonunda Akhisar'a 4-1 yenilen Siyah Beyazlılar sonraki 3 maçta 3-3, 1-1 ve 3-3'lük sonuçlar aldı.

ROTASYON ZAMANI

Geçen haftaki K.Karabükspor ve Şampiyonlar Ligindeki Benfica maçlarına iki farklı kadro ile çıkan Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş elindeki geniş kadronun avantajını Akhisar karşısında da kullanacak.

Karabükspor maçının ardından Benfica maçına 7 oyuncu birden değiştirerek çıkan tecrübeli hoca Akhisar karşısına da bir çok oyuncuda rotasyon uygulayacak.
Kalede Tolga Zengin'in Fabricio'yu oynatması beklenen Şenol Güneş defansta ise Beck- Gökhan Gönül değişikliği yapacak. Bu sezon farklı ve güvenilir bir performans ortaya koyan Tosic'i savunmanın göbeğinde Marcelo ile birlikte görevlendirecek olan Şenol Güneş sol bekte de Caner Erkin'e yer verecek.

Orta sahada Atiaba -Gökhan İnler veya Atiba Tolgay Arslan seçeneği üzerinde duran Şenol Güneş'in buradaki tercihi bu akşam yapılacak son antrenamnda belli olacak. Benfica'ya attığı son dakika frikiği ile takıma bir puan kazandıran Talisca'yı da ilk onbire koymayı düşünen tecrbeli teknik adamın Talicscanın yanında Olcay ve Ömer Şişmanoğlu'nu oynatması bekleniyor.Şenol Güneş'in forvette ki tercihi ise Cenk Tosun olacak.

OĞUZHAN ÖZYAKUP RİSKE EDİLMEYECEK

Beşiktaş'ın Akhisar Belediyespor karşısında tek eksiği Oğuzhan Özyakup olacak. Benfica maçının ilk yarısında sol ayak bileği burkulan ve tedavisi devam eden Oğuzhan'ın Akhisar karşısında riske edilmesi beklenmiyor.Dün akşam yapılan antrenmanın kondisyon bölümünde takımla çalışan Oğuzhan taktik çalışmada yer almadı ve bireysel antrenör eşliğinde koşu ve güçlenme çalışması yaptı.

İKİ TAKIM ARASINDA ZORLU MAÇLAR DİKKAT ÇEKİYOR

Beşiktaş Akhisar Belediyespor ile Süper Lig de 9.kez karşı karşıya gelecek
Süper Ligde 5.sezonunu geçiren Ege temsilcisi ile bu güne kadar 8 kez karşılaşan Siyah Beyazlılar bu maçlarda 3 galibiyet 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.
Beşiktaş'ın attığı 17 gole Akhisar 15 gol ile yanıt verdi. Beşiktaş, son 3 maçtır Akhisar'ı yenemezken rakibine geçen sezonun ilk yarısında İstanbul'da 2-0 yenildi.Manisa'daki maç ise 3-3 berberlikle sonuçlandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr