Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Siyah - Beyazlı yönetimi eleştirirken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Lig TV’ye konuşan deneyimli çalıştırıcı, yönetime sezon başından bu yana bazı bölgeler için transfer talepleri olduğunu dile getirirken “Söylesek de bazı şeyler değişmiyor” dedi. İşte Güneş’in önemli açıklamaları..

-Şu an 5-6 oyuncu lazım, en az 3 isim alınmalı. Sol bek lazım, stoper lazım. Tosic sol bek, Adriano sol bek. 4 tane stoper şart. Bunları yönetimle konuştuk, sizlerle konuştuk, hiçbir şey değişmiyor. Türkiye’de kendi kafasındaki planlar yapılıyor. Bizim istediğimiz bazı oyuncular vardı, Galatasaray zaten aldı. Ceza alan takım transfer yapıyor. Biz şampiyon takımken transfer yapamıyorken, UEFA’dan ceza alan Trabzonspor, Galatasaray transfer yapıyor. Bunu ben anlamam, kafam basmaz.

-Beşiktaş şampiyon olmuş 4 oyuncu gitmez. Bunda benim hatam var, yönetimin hatası var. Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağız gitmek mantıklı değil. O zaman ilk ben giderim. Para durumu var saygı duyuyorum ama daha çok mutlu olmamız gerekirken daha çok mutsuzluğa neden gidiyoruz anlamıyorum.

-Kamuoyundaki yorum ve haberler çok çirkin. İstenen şey bu, kavga, tartışma. Ben diyorum ki mesele ben değilim, saygı yok, ilişki yok. ben teknik adamım, fikirlerimi yönetime söylerim daha başka bir şey yok. Kamuoyuna da bilgi veririm. Hoca şunu istedi, şunu kovdu, oyuncu şu yüzden gitti gibi sözlerle kavga ortamı hazırlanmaz.

-Forvette Gomez’den sonra psikolojik olarak boşluk olabilir. Yine öyle birinin bulunması lazım. Süper Kupa’da Cenk oynadı, Cenk yetenekleri itibarıyla daha iyi işler yapabilirdi ama eleştiri geldi. Haksızlık olabiliyor, Cenk o pozisyonları gol yapabilecek kapasitede.

‘Penaltımız verilmedi, yediğimiz gol ofsayt’

Galatasaray maçında yediğimiz gol ofsayt, penaltımız verilmedi. Bu konuyu açmıyorum, hakem kötü niyetli değildi. Bize bu hissi versinler. Bunu istiyoruz. Avrupa’da böyle, biz de bunu istiyoruz. Seyirci baskı yaptı, onu koruyayım mantığıyla olursa olmaz.

‘Rakipler bizi takdir etmeli’

-Hedefimiz şampiyonluk, bir diğer hedef Şampiyonlar Ligi’nden çıkmak. Öyle bir oynamalıyız ki, rakipler de bizi takdir etmeli. Eğer oynayamıyorsak biz alkışlayacağız, gücümüz yetmiyorsa ne yapalım? Biz bunun için çalışıyoruz.

-Üç kalecimiz de iyi. Ancak bir değerlendirme yapabiliriz. Tolga’nın yanında bir Türk, bir yabancı kalması daha iyi. Ayın 1’ine kadar bakacağız. Biri gidecek demek istemiyorum şartlara göre bakacağız. Gökhan’ın rahatsızlığı devam ediyor, yeni yeni toparladı ama bu hafta oynaması zor.

-Türkiye’den gitmek isteyenlere hak vermiyorum. Gelip burada yaşadıktan sonra bu işi bahane için kullanıyorlar. İşine geldi mi onu kullanıyorsun, işine geldi mi aileni kullanıyorsun, işine geldi mi hocayı beğenmiyorsun.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr