Şampiyonluk yolunda Fenerbahçe'nin Medipol Başakşehir'e mağlup olmasıyla müthiş bir avantaj yakalayan Beşiktaş'ta yüzler gülüyor.

Pazar günü Osmanlıspor'u Vodafone Arena'da ağırlayacak Beşiktaş, puan alması durumunda şampiyonluğu garantileyecek. Mağlup olması durumunda da aynı saatlerde oynanacak Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçında da sarı lacivertli ekibin puan kaybı yaşaması durumda yine şampiyonluk ipini göğüsleyen taraf olacak.

Başta Başkan Fikret Orman olmak üzere tüm yönetim kurulunun Pazar günü oynanacak Osmanlıspor maçı için şimdiden hazırlıkların başladığı öğrenildi.

Ligin son haftasında deplasmanda Konyaspor ile oynayacak Beşiktaş, şampiyon olması durumunda kupayı bu hafta sonu Vodafone Arena'da kaldırmak istiyor. Siyah beyazlı yönetimin kupayı Vodafone Arena'da kaldırmak için Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunduğu ve cevap beklediği öğrenildi.

Osmanlıspor ile oynanacak maç günü, Vodafone Arena'da takımın şampiyonluk kutlamaları organizasyonları da yapılacak. Futbolcular, şampiyon olunması durumunda statta tek tek çağırılarak kurulacak platformda şampiyonluk kutlaması yapacak.

Şampiyonluk durumunda Beşiktaş'ın kasası da dolacak. Hem Federasyondan gelecek şampiyonluk payı, hem de Şampiyonlar Ligi'nden gelecek olan yüksek gelir, Beşiktaş yönetimini rahatlatacak. 

170 MİLYONLUK GELİR

Toplamda yaklaşık 170 milyon liralık bir gelir elde edecek Beşiktaş'ta, yapılacak transferler ve borç yükünün azaltılması anlamında şampiyonluğun önemi oldukça büyük olacak.

Gelecek sezon hem ligde hem de Avrupa'da başarı hedefleyen Beşiktaş yönetimi, yapılacak transferlerle gelecek sezon da şampiyonluk yarışının içinde olmaya çalışacak. Fikret Orman önderliğinde, transferlere yüksek bedeller ödemekten kaçınan Beşiktaş'ta aynı sistem devam ettirilecek.

Takımda çok sayıda yerli ve yabancı futbolcusuna Avrupa'dan gelen teklifleri değerlendirecek Beşiktaş'ta, yüksek bedeller söz konusu olmadığı taktirde oyuncuların satışı düşünülmüyor. Ancak geçtiğimiz sezonlarda Demba Ba, Atınç Nukan ve Ersan Adem Gülüm gibi astranomik tekliflere de hayır denilmeyecek.

Bu arada Beşiktaş'ta Osmanlıspor maçının hazırlıkları yarın akşam yapılacak antrenman ile devam edecek. (ligtv)

Fikret Orman’ın ‘Saray’ kadrosu

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr