Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde tarihinin en önemli maçlarından birine çıkacak.

Kiev Olimpiyat Stadı'nda oynanacak karşılaşma, 22.45'te başlayacak ve TRT 1'den canlı yayınlanacak. Maçı İskoç hakem Craig Thomson yönetecek.

Siyah - Beyazlıların B Grubu'nda 5 maçta 1 galibiyet, 4 beraberliği ve 7 puanı var. Amaç tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde tur atlamak.

BEŞİKTAŞNASIL TUR ATLAR?

Beşiktaş, Dinamo Kiev'i yendiği takdirde puanını 10'a yükselterek Benfica ile Napoli arasında Portekiz'de oynanacak karşılaşmanın sonucunu beklemeden üst tura çıkacak.

Siyah - Beyazlılar, maçı kazanması ve grupta sekizer puanlı Benfica ile Napoli arasındaki karşılaşmanın da berabere bitmesi durumunda lider olarak üst tura adını yazdıracak.

Beşiktaş, Dinamo Kiev ile berabere kaldığı takdirde Benfica'nın Napoli'yi yenmesini bekleyecek.

Deplasmanda 3-2 mağlup ettiği Napoli'yle sahasında 1-1 berabere kalan ve ikili averajda rakibine üstünlük kuran siyah-beyazlı ekip, Dinamo Kiev ile berabere kalması, İtalyan ekibinin de Benfica'ya yenilmesi halinde üst tura yükselecek.

Dinamo Kiev ile berabere kalması ve Napoli'nin de Benfica'yı yenmesi halinde ikili averajda Portekiz ekibine karşı dezavantajlı olan Beşiktaş, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Beşiktaş tarih yazmanın eşiğinde!

KİEV'İN İDDİASI YOK

Dinamo Kiev'in grupta herhangi bir iddiası bulunmuyor. Grubundaki 5 maçta iki beraberlikle iki puan toplayabilen Ukrayna ekibi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yoluna devam etme şansını daha önce kaybettiği gibi UEFA Avrupa Ligi'nde yer alma iddiasını da yitirmişti.

EN GOLCÜLER ABOUBAKAR VE QUARESMA 

Tarihinin en kritik maçlarından birini oynayacak Beşiktaş'ın güvendiği isimlerin başında, Vincent Aboubakar ile Ricardo Quaresma gelecek.

Her iki oyuncu şu ana dek üçer kez rakip fileleri havalandırdı. Grupta şu ana dek 9 gol atan siyah-beyazlı takımın 6 golü Aboubakar ve Quaresma ikilisinden geldi.

Siyah-beyazlı takımın diğer gollerini Cenk Tosun, Adriano Correia ve Anderson Talisca kaydetmişti.

Rahatsızlığı nedeniyle Fenerbahçe karşısında sonradan oyuna dahil olan Aboubakar'ın, yarınki karşılaşmada ilk 11'deki yerini alması bekleniyor.

MUHTEMEL 11

Fabricio - Beck, Marcelo, Tosic, Adriano - Tolgay Arslan, Hutchinson, Quaresma, Oğuzhan Özyakup - Cenk Tosun, Aboubakar

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr