Başkan Fikret Orman ve Yönetim Kurulu üyeleri sürekli olarak oyuncu satmadan oyuncu alamayız açıklamalarını taraftarların ve camianın transfer konusunda çok yüksek beklenti içine girmemeleri için özellikle yapıyor. UEFA ile 3 yıllık FFP anlaşması yapan siyah-beyazlılar, ilk sene için 20, ikinci sene için 10, son sene için de 5 milyon Euro açık verme hakkına sahipti. Bu sezon UEFA'ya gönderilen ve onaylanan bütçede 20 değil 7 milyon Euro açık veren siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi'nden gelecek tahmini 40 milyon Euro'luk gelir ile önümüzdeki sezon sonunda artı bütçeye geçecek.

HEDEF KALICI BİR TRANSFER POLİTİKASI YARATMAK

Bu sezon 10 milyon Euro zarar etme hakkı olan Beşiktaş Yönetimi, yıllık ortalama 55 milyon Euro olan A Takım bütçesini Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig gelirleri ile çok rahat bir şekilde karşılayıp kara geçecek.

Ancak başkan Fikret Orman, bütçenin rahatlayacağı ve önümüzdeki sezondan itibaren transfer serbestliğinin geleceğini hesap ederek çok daha disiplinli bir transfer politikası izlemekte sonuna kadar kararlı. UEFA'nın uyguladığı transfer kısıtlamalarını sözleşme oyunları ile rahatlıkla aşma ve bonservisli oyuncu alabilme gücü olan siyah-beyazlı yönetim yine de çok fazla bonkör olmadan transferleri bitirmeye çalışıyor.

UEFA'nın kriterlerini kendi içinde bir denetim mekanizması gibi gören ve bu kuralları delmeden sonuna kadar uygulamak isteyen yönetim, böylelikle önümüzdeki sezonlarda da kalıcı olacak bir transfer politikası yaratmak istiyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr