Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, geçen cumartesi günü yapılan Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası yeşil-beyazlı kafilenin ayrılmasından kısa bir süre sonra meydana gelen terör saldırısı nedeniyle Bursaspor Kulübüne "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.

Bakan Müezzinoğlu,  Bursaspor ile Beşiktaş arasında yapılması planlanan özel maçta her iki takımın taraftarlarının maçı beraber izlemesini arzu ettiklerini bildirdi.

Özlüce Tesisleri'nde gerçekleşen ziyarette Müezzoğlu'nu Kulüp Başkanı Ali Ay, ikinci başkan Ali Ademoğlu ile diğer yöneticiler karşıladı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun'un da hazır bulunduğu ziyarette Müezzinoğlu, saldırıda 44 şehit verildiğini anımsattı.

Taraftarın, ayrışmayı, çatışmayı ve düşmanlığı değil tam aksine birlikteliği ve tatlı rekabetle birlikte gelişmeye vesile olması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "Çok olağanüstü bir plan. Hainler çok stratejik planlar yapıyor. Hangi noktada neyin ne zaman bulunacağını tespit ediyorlar. Ama bu büyük bir millet bunların da üstesinden gelecek. Şehidimizin babasını gördük. Başı dik, göğsünü gere gere 'Benim şehidim diyor' ve toprağa gönderiyor. Ama o hainlerin ne annesi ne babası ne de kendileri insanlığın önüne başı dik çıkabileceklerdir. Biz de milletçe onlara karşı birlik ve beraberlik içinde kenetlenerek, inşallah ülkemizin birlik ve beraberliğini bayrağımızın nazlı dalgalanışını daha güçlü halde başaracağız. Büyük geçmiş olsun. Bursaspor ile Beşiktaş arasında yapılması planlanan özel maçta her iki takımın taraftarlarının hep beraber maçı izlemesini arzu ediyoruz."

ŞEHİTLER İÇİN ÖZEL MAÇ 

Bursaspor Başkanı Ali Ay da Vodafone Arena Stadı'nda yaşanan terör saldırısından dolayı duydukları üzüntüyü bildirdi. Tüm şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine sabır dileyen Ay, şunları kaydetti: "Çok güzel mesajlar alıyoruz. Artık sadece Beşiktaş Bursaspor taraftarları değil tüm taraftarların birlik ve beraberlik içinde olmaları gerekiyor. Rekabetin sahanın içinde kalması gerekiyor. Birlik ve beraberlik olduğu sürece bu adamlar bunlardan beslenemezler. Çünkü 3 bin 500'e yakın güvenlik görevlisi vardı maçta. Bunlar daha önce planlanmış şeyler. Biz bunların da üstesinden geleceğiz. Çünkü bu topraklar bizim şehitlerimizi kanıyla bizim olmuştur. Ben bu yaşta dahi görev verilirse seve seve şehit olmaya razıyım." Ay, bu sabah annesinin "Oğlum artık başkanlığı bırak" dediğini belirterek, "Ben de 'Anne ne güzel imkan işte keşke şehit olsak da öteki tarafa gitsek' dedim. Allah belalarını versin. İnşallah bu son olur. Şehitlerimizin isimlerine anı duvarımızda yer vereceğiz. Bu akşam Yönetim Kurulumuzda görüşeceğiz." dedi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile görüştüklerini ve şehitler için gelirini ailelerine vermek üzere özel bir maç yapmayı planladıklarını belirten Ay, ligde bundan sonra oynanacak maçın gelirinin ailelere verilmesinin de başka bir alternatif olduğunu dile getirdi. Ay, "Şehitlerimiz için maddi ve manevi ne gerekiyorsa yapacağız." ifadesini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr