Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı hazırlık maçlarıyla değerlendiren Siyah Beyazlılar, Romanya 1. Lig takımlarından Astra Giurgiu ile Vodafone Arena'da karşılaştı.

Oldukça kötü bir performans sergileyen Beşiktaş mücadeleden 3-1 mağlup ayrıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

35. dakikada Talisca'nın derinlemesine pasıyla ceza sahasında topla buluşan Ömer Şişmanoğlu'nun vuruşunda meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.
41. dakikada ceza sahası çizgisi sağ çaprazından Ionita Alexandru'nun şık şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 0-1
44. dakikada Tolga Zengin'in hatasında Ionita Alexandru ile verkaç yapan Sergiu'nun yerden vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-2
63. dakikada savunmada yaşanan karambolde Sergiu'nun pasında altıpasta topla buluşan Alexandru Stan'ın yerden şutunda meşin yuvarlak filelere gönderdi. 3-0
87. dakikada ceza sahası içerisinde Talisca'nın yerden sert şutunda meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanına döndü.
89. dakikada Talisca'nın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Sedat'ın plase vuruşunda top uzak köşede filelerle buluştu. 3-1

Stat: Vodafone Arena
Hakemler: Ali Şansalan xx, Süleyman Özay xx, Erdem Bayık xx
Beşiktaş: Tolga Zengin x, Beck x, Rhodolfo x (Fatih Aksoy dk. 65 x), Ersan Gülüm xx (Atınç dk. 65 x), Caner Erkin xx (Sedat dk. 72 x), Gökhan İnler x, Necip Uysal x (Tosic dk. 56 x), Tolgay Arslan xx, Ryan Babel xx, Talisca xx, Ömer x (Atiba dk. 80 ?)
Yedekler: Fabri, Atiba
Teknik Direktör: Şenol Güneş
Astra Giurgiu: Plamen xx, Alexandru xx, Dornelas xx, Florin xx, Morais xx (Alves dk. 83 ?), Cristian xx (Andrei dk. 80 ?), Takayuki xx, Mpansaly xx, Ionita Alexandru xx, Vioerel xx (Florea dk. 60 x), Sergiu xx (Silviu dk. 72 x)
Yedekler: Ionut, Damian, Dandez Alexandru, Daniel Niculae, Balaure
Teknik Direktör: Marius Sumudica
Goller: Ionita Alexandru (dk. 41), Sergiu (dk. 44), Alexandru Stan (dk. 63) (Astra Giurgiu), Sedat (dk. 89) (Beşiktaş)

CANER VE ERSAN GÜLÜM GERİ DÖNDÜ, DEMBA BA DÖNEMEDİ

Beşiktaşlılar için Giurgiu maçının önemi Caner, Demba Ba ve Ersan Gülüm'ün geri dönmesiydi.
Sakatlığını tamamen atlatan Caner 5 ay aradan sonra ilk kez bir maça çıkarken, Ersan Gülüm de bir yıl aradan sonra Siyah Beyazlı formayı giydi. Oynaması beklenen Demba Ba ise belinde hissettiği ağrılardan dolayı maç kadrosuna alınmadı.
Ersan Gülüm 65, Caner ise 72 dakika sahada kalırken, Caner'in mücadeleci görüntüsü dikkat çekti. Ersan Gülüm ise maçın genelinde çok kötü oynayan defans hattı içinde kendini gösterme fırsatı bulamadı.

TOLGA ZENGİN YİNE TEPKİ TOPLADI


Beşiktaş'ta kaleci Tolga Zengin maçta yaptığı hatalarla yine tepki topladı.
İspanyol kaleci Fabricio'nun transferi ile yedeğe düşen ve uzun zamandır maç yapmayan Tolga, yediği 2. ve 3. golün ardından protesto edildi.
İlk golü uzaktan şutla yiyen Tolga, ikinci golde Ersan Gülüm'e 'bırak' dediği topu ıskalayınca tribünlerden tepki topladı. Siyah Beyazlı taraftarlar 2. ve 3. golden sonra 'Fabri' diye tezahüratta bulundu ve tecrübeli kaleciyi yuhaladı.
Beşiktaş 2. hazırlık maçını 28 Mart Salı günü Nevzat Demir Tesisleri'nde TFF 1. Lig takımlarından Ümraniyespor ile yapacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr