Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük damadı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, petrol ve maden sektörlerinde uzun yıllardır kritik görevlerde bulunan bürokratları görevden aldı.

Sözcü gazetesinden Fırat Tur'un haberine göre, yaklaşık 5 yıldır Petrol İşleri Genel Müdürü olarak görev yapan Selami İncedalcı, bu görevinden alınarak Bakanlık Müşavirliğine atandı. İncedalcı, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nda Yönetim Kurulu Üyeliği de yapıyordu.

Petrol sektöründeki önemli iki görevden alma da TPAO da yapıldı. TPAO'da 12 yılı aşkın süredir Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan iki bürokrat Ahmet Adanır ve Murat Altıparmak, bu görevlerinden alınarak Bakanlık müşavirliğine atandı.

MTA'DA DEPREM

Berat Albayrak'ın yaptığı diğer kritik atamalar da Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nde gerçekleşti. Geçen yıl MTA Genel Müdürlüğü koltuğuna otaran Yusuf Ziya Coşar, bu görevinden alındı. MTA'da Sondaj Daire Başkanı Cengiz Erdem de Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Resmi Gazete'de bugün yayınlanan atama kararlarına göre Hızır Ay Eti Maden Genel Müdür Yardımcısı, Mustafa Karlı da Bakanlık Müşaviri olarak atandı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr