MHP'de olağanüstü kongre için imza toplayan Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın'ın avukatları, genel merkeze teslim ettikleri 543 delegenin imzası olan dilekçeye 20 gündür cevap verilmemesi üzerine 5 Şubat’ta Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştu.

Dava ile ilgili olarak Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan güncel delege listesinin onaylı suretini ve çağrı heyeti olarak görevlendirilmesi talep edilen isimlerin partiye üye olup olmadığını sormuştu. Ankara 17. Noterliği’nden kongreye ilişkin talepnameleri de isteyen Ankara 12. Sulh Ceza Hakimliği, Çankaya İlçe Seçim Kurulu’ndan da en son yapılan MHP kongresi üst kurul delege listesini de istemişti. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kurumlara gönderdiği bu yazılara cevap verildiği öğrenildi.

MHP’YE EK SÜRE VERİLMİŞTİ

Dava ile ilgili olarak ise sadece MHP’nın dava dilekçesi ve hazırlık tutanağına ilişkin vereceği cevap bekleniyor. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP’ye dava dilekçesi ve hazırlık tutanağını göndermişti.

MHP’ye tutanak 12 Şubat Cuma günü ulaşmıştı. MHP’nin ise gönderilen hazırlık tutanağı ve dava dilekçesine 15 gün içinde cevap vermesi gerekiyordu. MHP Genel Merkezi, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nden dava dilekçesi ve hazırlık tutanağına cevap vermek için ek süre istedi. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP’ye 2 hafta ek süre verdi. Buna göre MHP’nin cevap vermek için 14 Mart'a kadar süresi bulunuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr