İhsaniye Mahallesi Muhtarı Ömer Tutkun, 2 Mayıs günü yaptığı başvuru üzerine Sakarya 2'nci İdare Mahkemesi, Karasu Belediyesi'nin 10 Mayıs'ta ihale ile satışa çıkaracağı arsa satış ihalesini durdurdu. Muhtar Tutkun, ihalenin hukuka aykırı olduğunu, meclis kararında usül yönünden yanlışlıklar bulunduğunu, meclis toplantısına ve karara katılmayanlar bulunduğu halde kararın oybirliği ile alındığının gösterildiğini, taşınmaz satışı için encümene belirsiz ve sınırsız yetki verilemeyeceği iddiasıyla yürütmenin durdurulması istedi.



Sakarya 2'nci İdare Mahkemesi, 10 Mayıs günü belediye meclisi salonunda yapılması kararlaştırılan ilçenin çeşitli mahallelerinde bulunan ve toplam 3 milyon 752 bin 754 lira değer biçilen 13 arsanın satışına ilişkin işlemleri durdurdu. İdare Mahkemesi kararında, şu ifadeler yer aldı:

"13 adet taşınmazın açık arttırma usulü satılmasına ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç nitelikte bulunması nedeniyle, davalı idarenin savunma ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar, dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına.."
Mahkeme belediyeden 15 gün içinde savunmasını istedi. İhsaniye Mahallesi Muhtarı Ömer Tutkun, yıllardan bu yana köy tüzel kişiliğine ait olarak muhafaza ettikleri mahallelerindeki arazilerin Karasu'nun Sakarya Büyükşehir Belediyesi sınırları kapsamına dahil olduktan sonra Karasu Belediyesi'ne geçtiğini söyledi. Tutkun, yasaya göre meclis kararında satışa sunulan taşınmazların ada, pafta, parsel numaraları ile muhammen satış bedelinin yer alması gerektiğini ancak kararda bunun bulunmadığını belirtirken, "Mallemizde biri okul için ayırdığımız olmak üzere toplam 35 bin 500 metrekarelik iki arazi satışa sunulmuş. Mahalle halkı olarak bu satışa karşıyız ve mahkemenin durdurma kararının ardından satışa iptal kararı vermesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr