Kaza, bugün saat 12.20 sıralarında, Mimar Sinan Mahallesi Ali İhsan Paşa Bulvarı ile Anadolu Bulvarı'nın kesiştiği kavşakta meydana geldi. Y.Ş. yönetimindeki 09 P 0001 plakalı öğrenci servisi, Anadolu Bulvarı'ndan Kemer Mahallesi'ne geçmeye çalışan B.O. yönetimindeki 09 DB 723 plakalı Büyükşehir Belediyesi'ne ait halk otobüsüne sağ yanından çarptı.

Kazada minibüs şoförü Y.Ş. ile öğrenciler A.S., B.C., V.K., M.C. ve M.M.V. yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi ve Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Kazanın ardından öğrencilerin arkadaşları ve aileleri hastaneye koştu. Kaza yerine gelen trafik ekipleri, kavşakta başka kaza meydana gelmemesi için güvenlik önlemleri aldı.

Kazanın, servis şoförünün kavşaktaki yol ver levhasına uymamasından kaynaklandığı iddia edildi. Halk otobüsünü kullanan kadın şoför, ifade vermek üzere emniyete götürüldü. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr