AKP'li Gevaş Belediyesi ve kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen hafta organize edilen iftar yemeğinin ardından belediye personeline inceleme başlatıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Altındaş tarafından personele gönderilen yazıda Belediye Başkanlığının ‘İftara katılın' talimatı hatırlatılarak iftara katılımın zorunlu olduğuna vurgu yapıldı.

Duvar'dan Vecdi Erbay'ın haberine göre, personele gönderilen yazıda "Gevaş Belediyesi olarak Van Büyükşehir Belediyemiz ile müştereken düzenlediğimiz iftar programı kapsamında tüm Belediye personellerimizin katılması konusunda Başkanlığımızın almış olduğu kararlar doğrultusunda katılmadığınız başkanlığımızca tespit edilmiştir. Tutulan tutanağa istinaden yazılı savunmanızı en az 7 gün içinde Başkanlığımıza sunmanız gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.

 ‘İFTARIMIZI EVDE, AİLEMİZLE AÇTIK'

 İftara katılmadıkları için haklarında soruşturma açılan personel; "İftar dini bir olgudur, kul ve Allah arasındadır. Bunun cezası ise ahirette verilecektir ama bunlar şimdi bizi cezalandırmak istiyor. Savunma istediler, biz de savunmamızı vereceğiz. İftarımızı evde ailemizle açtık ve bu da bizim hakkımız" diyerek tepki gösterdi.

DBP'Lİ MECLİS ÜYELERİNİN YERİNE KAYYUM ATANMIŞTI

Geçtiğimiz Eylül ayında Gevaş Belediyesi Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) meclis üyelerinin yerine kayyum atanmıştı. Tutuklu bulunan DBP'li belediye meclis üyeleri Serpil Sezer, Hayrettin Baydar ve Cevdet Altındağ'ın yerine kayyım atanmasıyla ilgili İlçe Kaymakamı Nedim Akmeşe "674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve ilgili mevzuatı gerekçe göstererek terör ve terör örgütüne yardım ve yataklık yapma suçundan görevden uzaklaştırılan veya tutuklanan meclis üyeleri yerine valilik makamınca görevlendirmeler yapılmıştır" açıklaması yapmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr