Sivas'ta 16 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli Ahmet Koç ailesinin maddi durumunun kötü olduğunu ve kömürlerinin bittiğini anlattığı videoya çekerek yayınladı. Yardım çağrısını alan Belediye Başkanı Sami Aydın aileye kömür yardımı yaptı.

İstiklal Mahallesi'nde oturan Murat-Hatice Koç çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan doğuştan zihinsel ve bedensel engelli Ahmet Koç, annesinden kışlık kömürlerinin bittiğini öğrendi. Özel bir işletmede asgari ücretle çalışan babasının maaşının yetmemesi nedeniyle kömür almakta zorlanacaklarını fark eden Ahmet, yardım istemeye karar verdi. Kardeşi Elif'in yardımıyla cep telefonundan bir video çeken Koç, "Ev çok soğuk. Vallaha başkanım başka bir şey istemiyorum. 20 torba kömür olursa yeter. Alamadık, pahalı" dedi. Engelli genç, çektiği bu videoyu ailesinden habersiz kentte yayın yapan Kanal 58 televizyonunun Facebook sayfasına gönderdi. Burada Koç'un videosunu izleyen ve engelli gence yine video ile cevap veren Başkan Aydın da, "Ahmet videonu izledim. Arkadaşlarıma da talimat verdim, sana yardımcı olacaklar" dedi. Bunun üzerine Ahmet'in evine belediyeden 20 torba kömür ve odun gönderildi. Aile kömürü kabul ederken, odunları ise kendilerinde var olduğunu belirterek başka ihtiyaç sahiplerine verilmesini istedi.

 

Çağrısına karşılık bulmaktan dolayı mutlu olan Ahmet Koç, "Bunu yapmak Facebook'tan aklıma geldi. v ısınmıyor dedim. Allah razı olsun başkandan o da gönderdi. Akşamları dua ediyorum başkana. Kömürümüzü de gönderdi, odunumuzu da gönderdi. Ama odunumuz var diye kabul etmedik" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr