Rio Paralimpik Olimpiyatları’na hazırlanan Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı’nda yumruk skandalı! Milli Takım Koçu’nun, Kanada’daki hazırlık turnuvası öncesinde engelli oyuncusunu yumrukladığı iddiası ortalığı karıştırdı. Türk sporunu sarsan olay 26 Mayıs Perşembe, Kanada’daki özel turnuvaya giden Milli Takım kafilesinin de yer aldığı uçakta yaşandı.

İddialara göre alkollü olan Milli Takım ile birlikte Engelli Yıldızlar Spor Kulübü’nün koçluğunu yapan Harman Yazıcıoğlu, sporcusu Mustafa Muhittinoğlu’na üst üste iki kez yumruk attı.

DİĞER OYUNCULAR HEMEN ARAYA GİRDİ

Yazıcıoğlu’nun, Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin talip olduğu Türk Silahlı Kuvveleri Rehabilitasyon Merkezi sporcusu Mustafa’yı kendi kulübünü tercih etmediği için, “Beşiktaş ve Galatasaray’a gideceksin çünkü sen sadece parayı düşünüyorsun. Sen paraya git, iyi hocalarla çalışma. Bütün sezon bençte otur, sonra git memleketine annene babana ‘Şampiyon oldum’ de” sözleriyle tepki gösterdi.

Mustafa’nın “Ailemin en büyüğü benim tabii ki parayı düşüneceğim, ev geçindiriyorum sözleri üzerine” Harman Yazıcıoğlu’nun, oyuncusunun önce kaşına ardından da ‘Çek lan elini oradan’ diyerek kafasına vurduğu savunuldu. Mustafa’nın ‘Hocam bir şey yapmadım’ sözleri üzerine ‘Bana öyle bakma’ diyen Yazıcıoğlu, uçaktaki diğer oyuncuların araya girerek, “Hoca ne yapıyorsun!” sözleri sonrası sakinleşti.

SAVCILIĞA GİDECEĞİM

Soruşturma sürerken konuşmasının doğru olmayacağının altını çizen milli sporcu Mustafa Muhittinoğlu, koçundan yumruk yediği iddialarını doğruladı. Yorum yapmaktan kaçınan Mustafa, olayı savcılığa taşıyacağını belirtti.

YUMRUK ATMADIM, ŞAKALAŞTIM

Oyuncusuna yumruk attığı iddialarını kesin bir dille reddeden Milli Takım Koçu Harman Yazıcıoğlu, “Sosyal medyada çıkan iddialar sonrası başka hiçbir şikayet olmadan Federasyon’a bizzat resmi yazıyla başvurarak soruşturma istedim. Yaşananlar koç ile oyuncusu arasındaki şakalaşmalardır. İki sporcumuz da olaya şahittir. Soruşturmanın sonuçlanınca açıklama yapacağım” dedi.

‘BİZ O KOÇU İSTEMİYORUZ’

Uçakta yer alan oyunculardan konuştuğumuz isimler de iddiaları doğruladı. Milliler, Yazıcıoğlu’nun görevinin başında kalması durumunda, Milli Takım’da yer almayı istemediklerini de sözlerine eklediler.

FEDERASYON KINADI

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu da yaşananları kınadı ve soruşturmanın sürdüğünü açıkladı. Federasyon en kısa sürede sonuç almaya çalıştıklarını ifade etti.

TSK REHABİLİTASYON SÜRECİ BEKLİYOR

Olayla ilgili görüşlerini aldığımız TSK Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Spor Kulübü yetkilileri de kafilenin Kanada’dan 2 Haziran’da dönmesiyle olayı duyduklarını söyledi. Kulüp çalışanları, zaman kaybetmeden federasyona sözlü ve yazılı şikayette bulunduklarını ve soruşturma sürecinin sonunda gereken açıklamayı yapacaklarını belirtti.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Yaşananları oyuncularımız bizlere anlattı. Sporda şiddeti kimse onaylayamayaz. Beşiktaş Kulübü olarak genç sporcumuza, üstelik Milli Takım’da uygulanan şiddetin ardından Bedensel Engelliler Federasyonu’nun açtığı soruşturmanın takipçisi olacağız. (Erdem Göksel – Beşiktaş Şube Sorumlusu)

ÇOK VAHİM BİR OLAY

Mustafa’nın vicdanlara sığmayacak şekilde antrenörü tarafından yumruklanması sonucu arkadaşları bizden yardım istedi. Ankara Barosu avukatları şiddet görmüş sporcuya sahip çıktı ve federasyon soruşturma başlattı. Bu vahim olayların tekrarlanmaması için devletin ilgili tüm kurumları sürece müdahil olmalı. (Sedat İncesu – Galatasaray Koçu)

Kaynak: Hürriyet

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr