Mart ayında ‘Ak Saray’a giderek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la bir buçuk saat süren bir görüşme gerçekleştiren Mustafa Destici, “Partimiz hükümet değişikliği sisteminin dışında kalmama kararı almıştır” diyerek ‘Evet’ oyu kullanacaklarını açıklamıştı.

Bu karar üzerine tabandan tepkiler yükselmiş, teşkilatlardan istifa haberleri gelmişti.

Kocaeligazetesi’nin haberine göre, istifalar Kocaeli’nin Başiskele, Gölcük ve Çayırova ilçelerinin teşkilatlarıyla devam etti.

‘Aldığım kararın arkasında durarak ‘Evet’ demeyeceğimi beyan ediyorum’

Gölcük İlçe Başkanı Musa Aydoğdu istifa metninde şöyle dedi: “İktidar, milletimizin önüne, 18 maddeye sığdırılmaya çalışılan başkanlık tipi hükümet modeli değişikliği kanun maddelerini zorunlu bir tercih olarak gündeme getirmiştir. Büyük Birlik partisi olarak da problemleri çözüm tarafında olabilmek niyetiyle parti içi istişareler yapmış ve fikirlerimizi genel merkeze ve genel başkanımıza bildirmiştik.”

İlçe başkanlarının çoğunluğunun ‘Hayır’ denmesi konusunda fikir beyan ettiği ancak genel merkez ve genel başkan’n buna uymadığı belirtilen metinde, “Genel başkanımızın kararına saygı duyuyoruz. Genel merkez aldıkları kararın arkasında durarak açıklamalar yapmaya devam etmektedir. Bende almış olduğum kararın arkasında durarak, referandumda ‘Evet’ demeyeceğimi beyan etmeye devam ediyorum” dendi.

Yüzde 90 ‘Hayır’ diyen tabana rağmen ‘Evet’ kararı

Başiskele İlçe Başkanı Arif Aktepe ise, Kocaeli il başkanlığına getirilen Serhat Duyar’a da tepki göstererek şunları söyledi: “Rahmetli Sşehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun yaşadığı dava ve işaret ettiği ufuk için çıktığımız bu yolda, genelde Mustafa Destici, yerelde ise Serhat Duyar gibi kişilerle yozlaşmanın kontrol edilemez bir safhaya geldiğini gördük. Mustafa Destici’nin referandum sürecinde dar bir grup ile partimizi manipüle etmesi ve %90’ı ‘Hayır’ diyen tabanımıza rağmen ‘Evet’ kararı açıklamaları ile de bu yozlaşmanın iyice aşikar olmaya başladığını kamuoyu ile birlikte gördük.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr