FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 28 Temmuz'da AÜ'ye yapılan baskında aralarında öğretim üyelerinin de bulunduğu 147 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri, AÜ Tıp Fakültesi'nde görevli CHP eski lideri ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal Ataman'ın odasında da arama yapmak istedi.

Bunun üzerine babasını arayan Prof. Dr. Ataman, durumu bildirdi. Deniz Baykal, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı'na telefonla ulaşarak hangi yazıya dayanarak arama yapıldığını sordu. Başsavcı, 'FETÖ örgütü üyeliği' suçlamasıyla bir karar alındığını, o karar çerçevesinde AÜ'de arama yapıldığını bildirdi. Baykal, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'la da konuştuğu sırada polis ekipleri, Prof. Dr. Ataman'ın odasındaki aramayı sonlandırarak ayrıldı.

TUTANAK BİLE TUTMAMIŞLAR

Konuyla ilgili Antalya Valiliği ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yapmadı. AÜ Tıp Fakültesi'nde görevinin başında olduğunu belirten Prof. Dr. Aslı Baykal Ataman da açıklama yapmak istemediğini söyledi. Konunun basına da yansıdığını ve üzerine çok konuşulduğunu belirten Prof. Dr. Ataman, "Açıklama yapmak istemiyorum. İşimin başındayım" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr