Galatasaray’ın eski yöneticisi olan aynı zamanda da son genel kurulda başkan adaylığına soyunan Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, seçim çağrısında bulundu. Özdoğan, “Eğer anlayış ve vizyonumuzu değiştirirsek önümüzdeki sezonun 1 numaralı şampiyon adayı oluruz. Bu yönetim anlayışı Galatasaray camiasının iç dinamiklerinde var. Yeter ki Dursun Özbek seçim kararı alsın. Galatasaray’ın mali sorunları çözülemeyecek nitelikte değil. Ama asıl sorun Galatasaray’ın yönetim anlayışı, çünkü Galatasaray şu anda yönetilmiyor, idare ediliyor” dedi.

"UEFA'ya yetersiz, kötü savunma yapıldı"

UEFA’dan 1 yıl men cezası alan Galatasaray’ın, Avrupa futbolunun patronuna karşı yetersiz ve kötü bir savunma yaptığını belirten Özdoğan, “UEFA’nın Finansal Fair-Play kapsamında diğer takımlar hakkında açıkladığı yaptırımlara bakıldığında görülüyor ki en ağır cezayı Avrupa’dan men edilen Galatasaray aldı. Şu bir gerçek ki Galatasaray Kulübü’nün yetersiz, kötü bir savunma yaptığını, diğer takımlara verilen cezalar gösterdi. Galatasaray eğer Türkiye Kupası’nı alamazsa 1 sene daha Avrupa’dan uzak kalacak. Ali Sami Yen Bey’in 4 gün önce kutladığımız doğum gününde onun ruhunun ne kadar rahatsız edildiği ortadadır” diye konuştu.

"Geçen her dakika şampiyonluktan çalıyor"

“Galatasaray gibi bir marka, geçen sezon 3 kupa kazanan takım Süper Ligi 6. sırada bitirmesine rağmen hâlâ anlayış ve vizyon açısından acil tedbirler alınmıyor” yorumunu yapan Özdoğan, “Galatasaray, transferlerle, teknik direktör arayışlarıyla, gündeme gelen isimlerle gününü geçiriyor. Eğer Galatasaray camiası bütünleşir, seçime gidilirse yeni bir yönetim anlayışı ve vizyonla şampiyonluğun 1 numaralı adayı oluruz. Bunun için çok acil planlama yapılmalı. Çünkü her geçen dakika Galatasaray’ın önümüzdeki sezon kazanacağı şampiyonluktan çalıyor, bu hedeften uzaklaşmasına neden oluyor” dedi.

"Fatih Terim'i rahat bırakın"

Dursun Özbek yönetiminin, halen takıma teknik direktör getirememesini eleştiren Ahmet Özdoğan, “Galatasaray’ın daha önümüzdeki sezon kiminle çalışacağı yönünde bir fikri yok. Lucescu’nun ismi gündemde ama dünyada Lucescu dışında da bir yapılanma ve anlayış var. Fatih Terim gündemde.. Terim, Milli Takımın hocası, 5+2 yıllık anlaşma yaptı. Milli Takımın başında bir Galatasaray Divan Üyesi’nin olmasından her zaman gurur duyduk. Ama Fatih Terim’i rahat bırakmak lazım, Türk futbolundaki yeniden yapılanmayı oluşturmasında kendisine destek olmalıyız. Sürekli Fatih Terim’i gündeme getirmek hem Galatasaray’a hem de Terim’e zarar verir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr