DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren'in, kapatılan Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katıldığı için “Örgüt propagandası yapmak” ve “Suç ve suçluyu övmek” iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Dava 25 Ekim'e ertelendi.

Duruşmaya gazetenin tutuklu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya getirilmezken, duruşmayı Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Başkanı Uğur Güç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Turgay Olcayto, Gazetemiz Evrensel'in Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Gazeteci Fehim Işık, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, Gıda-İş Genel Sekreteri Levent Gökçek, Cam Keramik İş Genel Başkanı Birol Sarıkaş, TGS İstanbul Şube Başkanı Gökhan Durmuş, TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fadime Kavak, Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları takip etti.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşma, Eren’in savunması ile devam etti.

Eren, savunmasında kendisine yöneltilen suçlamalara dair, “Türkiye'de gazetecilik açısından sefil durumdayız. 80’lerden bu yana gazetecilik yapıyorum. Yüzü aşkın gazeteci şu anda cezaevinde. Özgür Gündem gazetesi ile art arda açılan davaların ardından dayanışmaya gittik. Abdi İpekçi, Ferhat Tepe, Hrant Dink bu ülkede gazeteci oldukları içi öldürüldü. Ama en çok acı çeken gazete Özgür Gündem’dir. Duvarları katledilen çalışanlarının resimleri ile dolu. Önemli bir gazete Türkiye için. Onun için dayanışmaya gittim Özgür Gündem’e, bu gün de dayanışma içerisindeyim. Biz gazetecilik faaliyeti yürütüyoruz” diye konuştu.

Eren’in ardından savunma yapan müdafi avukatlar ise müvekkillerinin beraatini talep etti.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti duruşmayı 25 Ekim gününe erteledi. (Evrensel)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr