Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Atatürk Heykeli'nin de bulunduğu havuzbaşına saat 14.00 sıralarında gelen 1'i kadın 7 kişilik bir grup burada, 'Atatürk gençliği görev başında', 'Onun gençliği 10 yaşında', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı. Daha sonra içlerinden biri yaptığı basın açıklamasını okudu, şunları söyledi:

"Gençlik Birliği'nin Erzurum'da 10'uncu yılı nedeniyle dayanışma yemeği verecektik. Gittiğimiz öğretmen evi bizden emniyetten izin alıp, almadığımızı sordu. Emniyetten izin almamıza rağmen burayı bize vermediler. Daha sonra Müceldili Konağına gittik. Biz yemeğin bütçesini hazırlamışken, bütün öğrenci arkadaşlarımız ceplerindeki son kuruşa kadar bu yemek için uğraşmışken ve yemeğin son gününe yaklaştığımızda bize gelen telefonla yemeğin iptal edildiği söyleniyor. Türkiye Gençlik Birliğinin 10'uncu yıl yemeğini yapmasına engel oldular. Vatansever insanların burada olmasına engel oluyorlar. PKK ve yandaşları mitink yaparken, salonlar kapatılırken olağan üstü hal ilan edilirken vatansever gençlere bir salonun dahi tahsis edilememesi gurur kırıcıdır. Vatana ihanettir, Türkiye'ye ihanettir."
Basın açıklamasının ardından gözaltına alınan gençler, üst araması yapıldıktan sonra polis otosuna bindirilerek ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr