Başbakan Binali Yıldırım, 11 bin 285 öğretmenin PKK ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle açığa alınması ile ilgili soruya, “Bugünlerde de İçişleri Bakanlığı, valilikler belediyelerle ilgili bu tip suça karışmış, bölücü terör örgütüne yataklık etmiş, destek olmuş, onlarla birlikte çalışmış, kamu kaynaklarının terör örgütünün amaçları doğrultusunda kullanılmasına rıza göstermiş, izin vermiş belediye başkanı olsun, meclis üyesi olsun, diğer kamu görevlileri için de benzer uygulama yapılacak” dedi.

YÜZDE YÜZ GÜVENLİĞE KADAR

Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i kabul etti. Ardından Başbakanlık personeli ile bayramlaşan Yıldırım, partisinin MYK toplantısına başkanlık etmek üzere AKP Genel Merkezi’ne geçti. Girişte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, Fırat Kalkanı operasyonunun devam edeceğinin sinyalini vererek, “Hem hudutlarımızın yüzde yüz güvenliği sağlanana hem milletimize yönelen tehditler tamamen yok olana kadar Suriye’nin kuzeyinde güvenli bir alan oluşturma faaliyetleri de devam edecek” diye konuştu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşmesi anımsatılarak, Türkiye’nin El Bab ve Rakka’ya operasyon düzenleyeceği yönündeki haberler sorulan Başbakan Binali Yıldırım, sınırdaki tehditleri ortadan kaldırmak için ÖSO’ya destek verdiklerini belirterek, “Bu operasyonun amacı, Suriye’nin toprak bütünlüğünü veya yapısını değiştirmek değil. Ülkemizin güney sınırlarını güven altına almak ve vatandaşımızın da can ve mal güvenliğini sağlamak” dedi.

ÖNCE BAYRAMLAŞMA SONRA AB

Yıldırım, MYK toplantısının ardından partililerle de bayramlaştıktan sonra Ankara’da temaslarda bulunan Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Federıca Mogherini ile Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu AB Komiseri Johannes Hahn’ı kabul etti. Yıldırım akşam saatlerinde de Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende ile görüştü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr