Başbakan Binali Yıldırım, Twitter hesabında paylaştığı Fransızca mesajda, Fransa'nın milli bayramını kutladığı günde Nice şehrini kana bulayan alçak terör eylemini şiddetle kınadığını belirtti.

Teröre karşı uluslararası mücadele yürüten tüm dünya ülkeleriyle dayanışma içinde olan Türkiye'nin, Fransa halkının acısını paylaştığını kaydeden Başbakan Yıldırım, "Terör insanlık suçudur, terörün bir sonraki sefer kimi, ne zaman vuracağını kimse bilemez. Bu adi saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: SAMİMİ BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİMİ İLETİYORUM 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa’nın Nice şehrinde gerçekleşen terör saldırısını kınadı. Erdoğan "Terör saldırısı olduğu değerlendirilen bu barbarca eylem, terörizme karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele verilmesi zaruretini bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Nice saldırısına ilişkin olarak yazılı bir açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Fransa’nın Nice şehrinde, milli gün kutlaması sırasında meydana gelen insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybedenleri tazimle yad ediyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Kurbanların ailelerine ve Fransız halkına, şahsım ve milletim adına samimi başsağlığı dileklerimi ifade ediyorum.

Pek çok terör saldırısına maruz kalmış bir ülke olarak, Fransa’yı ve Fransız halkının duygularını gayet iyi anlıyoruz. Terör saldırısı olduğu değerlendirilen bu barbarca eylem, terörizme karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele verilmesi zaruretini bir kez daha ortaya koymuştur.

Terör karşısında ikircikli tutum sergileyen herkesin, Fransa’yı hedef alan bu son saldırıdan gerekli dersleri çıkarmalarını bekliyoruz. Terör örgütleri için Türkiye ile Fransa’nın, Irak ile Belçika’nın, Suudi Arabistan ile Amerika’nın bir farkının olmadığını artık hep birlikte görmeliyiz.

Terörün dini, ırkı ve milliyeti yoktur. Bu hunharca eylemi gerçekleştirenlerin de insanlıkla bir ilgisi yoktur. Bu barbarların esas itibariyle bu dünyada bir yeri de yoktur ve olmamalıdır.

Olaydan duyduğumuz derin üzüntüyü ve Fransa halkının acısını paylaştığımızı tekrar ifade ediyor ve Türkiye’nin bu zor günde Fransız devletinin ve halkının yanında olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.

Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Hollande nezdinde Fransız halkına bir kez daha başsağlığı dileklerimi sunuyorum.”

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Nice'de düzenlenen korkunç terör saldırısı şiddetle kınandı ve lanetlendi.

Fransız halkının acısınının yürekten paylaşıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye terörle mücadelede Fransa ile tam bir dayanışma içindedir. Hep birlikte bu alçaklara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Terör, her şeyden önce, insanlığa ve evrensel değerlerine karşı bir tecavüzdür. Bu zor günde dostumuz ve müttefikimiz Fransa'ya ve Fransız halkına başsağlığı diliyoruz. Yakınlarını kaybedenlere sabır, yaralılara da acil şifalar temenni ediyoruz."

ÇAVUŞOĞLU'NDAN FRANSA'YA BAŞSAĞLIĞI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da kınama mesajını Twitter hesabından İngilizce ve Türkçe olarak paylaştı.

Nice'deki barbar terör saldırısını kınayan Çavuşoğlu, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarının yanı sıra Fransa halkına ve hükümetine başsağlığı diledi.

Çavuşoğlu, paylaşımında "Kim tarafından ve nerede olursa olsun teröre karşı ortak, samimi, kararlı ve sonuç alıcı mücadele elzemdir. Türkiye olarak terörle mücadelede Fransa ve tüm diğer ortaklarımızla işbirliğimizi sürdüreceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

ÖMER ÇELİK SALDIRIYI KINADI

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, dün akşam saatlerinde Fransa'nın turistik Nice kentinde meydana gelen ve 80'i aşkın kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınayarak, terörün her zaman acımasız olduğunu vurguladı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen terör saldırısını sosyal medya sitesi twitter'dan yayınladığı İngilizce mesajla kınadı. Çelik mesajında, "Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyorum. Düşüncelerim saldırının kurbanları ve onların aileleriyle birlikte. Her nerede, ne şekilde ve hangi gerekçeyle insanlığa saldırırsa saldırsın, terör her zaman acımasızdır. Teröre karşı birlikte olmalıyız" ifadelerini kullandı. 

Fransa'da Ulusal Gün kutlamalarına kamyonla saldırı: En az 84 ölü, 100'ün üzerinde yaralı

Fransa İçişleri Bakanı: Savaştayız

Nice'te katliam yolu Promenade Des Anglais araç ve yaya trafiğine kapatıldı

Nice'teki taksiciler taksimetrelerini kapattı

Saldırı sonrası Hollande'den açıklama: Olağanüstü hal 3 ay daha uzatıldı

Obama ve Tusk'tan Fransa'daki saldırı hakkında açıklama

Nice'deki saldırı anı kameralarda: Kamyon 2 kilometre boyunca insanları ezmiş

Eski CHP Genel Sekreteri Bucak Nice'deki dehşet anlarını anlattı: Haykırışları duydum

Saldırı sonrası bu skandal tweet'i atan kişi muhabiri mi?.. 'Kamyonun freni patlamıştır...'

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda bayraklar yarıya indirildi

Saldırı sonrası Nice sokaklarında büyük panik

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr