Başbakan Binali Yıldırım, AKP'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşuyor. Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemak Kılıçdaroğlu'nun, 15 Temmuz'undan sonra çıkarılan KHK'lerle mağdur edilenlere ilişkin tepkisine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının "FETÖ'nün oyunu" olduğunu söyleyen Başbakan Yıldırım "Anamuhalefet partisi başta olmak üzere FETÖ gerçeğini anlamamak için direnen küçük bir kesim olduğunu görüyoruz. Siyaseten abesle iştigal. CHP'nin mağduriyet edebiyatı söyleminin ne kadar sıkıntılı olduğu açık. Bu söylem FETÖ'nün yeni bir oyunudur. CHP'nin buna alet olması üzüntü vericidir. 15 Temmuz kahramanları bunu asla hoş karşılamayacak. Bu tavır FETÖ'nün sinsi yöntemlerine hizmet eder. Bir mağduriyet lafı tutturup ancak terörün hanesine kazanç olarak kaydolur. Terörle mücadelede en küçük yalpalama bu millete maliyeti yüksek bir fatura olarak geri dönecektir" diye konuştu.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

Bugün sakin bir toplantı yapacağız. Kemal Abi'nin benim üzerinde farklı bir hatırası var. Sadece siyasette değil yıllar önce tanışmış ve birlikte hatıralarımız vardı. Bu toplantımız onun hatırasına daha sakin geçecek.

Millete hizmet için siyaseti hep bir araç olarak gördük. Bizler siyasetin millete hizmet için önemli bir araç olduğunun bilincinde olarak siyasi hayatımızda altın sayfalar yazan bu muhteşem kadroyu, siz yol arkadaşlarımın her birini tebrik ediyorum.

PKK tarafından şehit edilen Van Özalp İlçe Başkan Yardımcımız ve Dicle İlçe Başkanımıza Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Bütün teşkilatlarımıza başsağlığı diliyorum. Şehit olan kardeşlerimizin aileleri bize emanettir. Bu hain terör örgütü bu yol arkadaşlarımızı alçakça şehit etti. Hem de çoluk çocuğunun, eşinin gözü önünde bu alçaklığı yaptılar. Burada söz veriyorum, dökülen her damla kanın hesabını tek tek soracağız.

Terörist destekçileri nefes alamayacak. O hainler kaçacak delik, yaşayacak alan bırakmayacağız. Memleketi onlara dar edeceğiz. Bu kardeşlik bağını asla ve asla koparamayacaklar. Türkiye'nin bütün kutsal değerlerine inanlar için ölüm bir yenilgi değildir. Bu ülkenin bütün şehitlerine Allah'tan bir kez daha rahmet diliyorum.

Türkiye'nin geleceğe yürüyüşünü durdurmak için istikrarımıza kast eden sadece FETÖ değil. Ne kadar ihanet çetesi varsa üstümüze eş zamanlı olarak saldırıyor. FETÖ milleti esir almak istedi. İstedi de ne oldu? Milletten şamarı yedi. Bugün hukuk önünde hesap veriyorlar. Kendini gizlemek için akıl almaz yöntemlere başvuran bu örgüte karşı mücadeleyi titizlik ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Yanlış varsa mutalaka düzelecek. Biz adaletten şaşmadık. Ama kim gerçekten suçluysa onu da bulup adalete teslim etmek boynumuzun borcu. Kimse bu işi sulandırmaya kalkmasınç. FETÖ'nün kökü kazınıncaya kadar mücadele sürecek.

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Anamuhalefet partisi başta olmak üzere FETÖ gerçeğini anlamamak için direnen küçük bir kesim olduğunu görüyoruz. Siyaseten abesle iştigal. CHP'nin mağduriyet edebiyatı söyleminin ne kadar sıkıntılı olduğu açık. Bu söylem FETÖ'nün yeni bir oyunudur. CHP'nin buna alet olması üzüntü vericidir. 15 Temmuz kahramanları bunu asla hoş karşılamayacak. Bu tavır FETÖ'nün sinsi yöntemlerine hizmet eder. Bir mağduriyet lafı tutturup ancak terörün hanesine kazanç olarak kaydolur. Terörle mücadelede en küçük yalpalama bu millete maliyeti yüksek bir fatura olarak geri dönecektir.
FETÖ ile eş zamanlı olarak hareket eden BTÖ ile mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğiz. PKK'ya son 30 yılın en ağır darbesini vuruyoruz. Sınır ötesi harekatımız da devam ediyor. Kara ve hava harekatıyla kırsalda büyük oranda gücünü kırdık. Güvenlik güçlerimiz büyük bir fedakarlıkla çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgedeki vatandaşlarımız canını ortaya koyuyor. Teröre karşı her geçen gün artan bir nefretle duruşunu sergiliyorlar.

'BEN BAŞBAKAN OLARAK KENDİMİ DENETİMLİ SERBESTLİKTE GÖRÜYORUM'

Ben bakan olduğumda çocuklarım bana dediki " Baba biz mutlu değiliz". Şimdi yaşamımızı kısıtladık. Ben başbakan olarak kendimi denetimli serbestlikte görüyorum. Şöyle gidiyim de rahat bir balıkçıya oturayım, insanlarla sohbet edeyim. Yok. Neyse özel meselelerimizi insalarla paylaşmaya gerek yok.

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

Sayın Bahçeli'nin bu çerçevedeki çağrısını aynen kabul ediyoruz ve diyoruz ki ykısa sürece yeni Anayasa teklifini Meclis'e getireceğiz.

Sayın Bahçeli'ye teşekkür ederim. Biz adımı atacağız kararı ya Meclis verecek, ya millet verecek. Parlamenter sistem Türkiye'nin dertlerine çare üretmeyen bir sistemdir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr