Başbakan Binali Yıldırım, CNN Türk-Kanal D ortak yayınında Hakan Çelik'in sorularına yanıt verdi.
Referandum anketlerine ilişkin sorulan soruya yanıt veren Yıldırım, "Anket sonuçları var ama paylaşmayacağım. Vatandaşlarımıza biraz saygısızlık olarak görüyorum. Gerçek anket, gerçek sonuç vatandaşlarımızın 16 Nisan'da sandığa gidip vereceği oylardır" diye konuştu.

ABDULLAH GÜL AÇIKLAMASI

Abdullah Gül'ün referandumda hangi oyu vereceği yönündeki soru üzerine Başbakan Yıldırım, "Benim, başkasının oyu hakkında hüküm vermem çok büyük nezaketsizlik olur" dedi.

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

Benim başkasının oyu hakkında hüküm vermem çok büyük nezaketsizlik olur. Ben kimseye oyunun rengini sormadım. Biz sadece 'evet' vermenin ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu, 'evet'in ne anlama geldiğini, ülkemize neler kazandıracağını, gençlerimize, torunlarımıza emanet edeceğimiz bu ülkeye, gelecek kuşaklara ne fayda sağlayacağını anlatıyoruz.

"AHMET BEY MECLİS'TE DESTEKLEDİ"

Ahmet Bey (Davutoğlu) anayasa görüşmelerinde, komisyonda, Meclis'te bizi destekledi. Biz yol arkadaşıyız, biz beraber yola çıktık.

Abdullah Bey (Gül) bu partinin kurucularındandır. Ahmet Bey sonra dahil olmuştur, ben partinin kurucularındanım. Bizim yol arkadaşlığımız belirli bir süreye göre değildir bu yol arkadaşlığı ahirete kadar gider, ahirette de yine biz yol arkadaşıyız.

Zaman zaman hepimizin hataları olur, yanlışları olur ama hiçbir arkadaşımız, bu yol arkadaşlığına, bu davaya bilerek ihanet etmemiştir, etmez de... AK Parti'nin farkı bu..."

ÜLKER'İN 1 NİSAN REKLAMI

Görmedim de duydum. Anlatıldı. Hiç yersiz anlamsız, insanlara o darbe günlerini hatırlatan bir takım ifadeler varmış. Bir hesaplaşma falan. Ablalar abiler...Bir takım yersiz laflar içeren. Zaten toplumda bir tedirginlik var bu tedirginliği tetikleyen talihsiz bir reklam. Hakikaten 1 Nisan şakası gibi. Bugünlerde herkesin çok daha sorumlu davranması lazım. Milletin duyarlılığna saygı gösterilmesi lazım. Milletimiz bu konuda çok diri, çok uyanhık en ufak bir hareketlenmede hemen arıyorlar.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr