Başbakan Binali Yıldırım, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile yaptığı ortak basın toplantısında "Sayın Özgürgün ve kabinesine başarılar diliyorum. Bizden bir ay önce göreve başladılar. Göreve hızlı başladılar, güzel çalışmalar yapıyorlar. Türkiye kalkındıkça büyüdükçe KKTC'de büyüyecek, kalkınacak. Gerek yapısal reformların hayata geçirilmesi gerek ekonominin canlandırılması ve bunlardanda önemlisi yıllardan beri adada devam eden sorunları çözecek ikili görüşmelerdeki kararlı tutumları için de ayrıca teşekkür ederim" dedi. Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

15 Temmuz Türkiye'nin demokrasi tarihine iki türlü yansıdı. Bir, hain darbe girişimcileri emellerine ulaşamadılar. İki, 15 Temmuz'da Türk milleti bir destan yazdı ve Türkiye'de demokrasiye ve iradeye başkomutan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere halkımızın asil duruşu ile bu alçakça girişimi bertaraf ettik.Olayın hemen arkasında malum Kıbrıs'ta 20 Temmuz anma programları vardı. Bununla ilgili de Türkiye dayanışmasını gösterdi ve Başbakan Yardımcımız Tuğrul Türkeş bey orada hazır bulundu. Onca karışıklığın içerisinde bunu da ihmal etmedik.

KIBRIS'TA BARIŞ İSTİYORUZ

Kıbrıs'ta çözüm olacak ama nasıl olacak? Her iki kesimin de hukukunu teminat altına alan bir formülden bahsediyoruz. Adil, eşit temsile dayalı bir çözüm olmalı. Bunu başından beri desteklemeye de devam ediyoruz. Mevcut durum sürdürülebilir değil.

Biz barış istiyoruz, birlikte yaşamamanın verdiği enerjinin adanın büyümesine harcanmasını istiyoruz. Türkiye Kıbrıslı katdeşlerinin yanı başındadır.

Hüseyin Özgürgün:

Göreve başladığımız gün Türkiye'ye ziyaretimizin tarihini belirlemiştik. Biz bunu kardeşlerin buluşması olarak görüyoruz bu ziyareti. Bu sıcak karşıma için sayın Başbakan ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimi için mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Türk milletine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr