CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Gülen cemaati ile iligili 2004 yılındaki MGK kararını göstererek "Kimin imzası var? Recep Tayyip Erdoğan. Bunu niye örnek almıyorsun? 'Efendim haberimiz yoktu'... Bal gibi haberin vardı. Sen imzanı da mı unuttun?" ifadelerini kullanmıştı. Başbakan Binali Yıldırm, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki göstererek "FETÖ'cü terörle mücadele konusunda daha müspet tavır içerisinde olmasını bekliyorum. Kendisiyle birkaç kez görüştük. Buna rağmen anlaşılmayan konular var, gerekirse tekrar anlatırız" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

15 Temmuz'dan bu yana 2 ay kadar zaman geçti. Sayın Kılıçdaroğlu fikrini değiştirdi mi, Türkiye'de başka bir şey mi oldu? Dünyanın başına bela olan FETÖ'dür. Alçak terör örgütünü de bütün izlerini, bağlantılarını ortaya çıkarmak ve bu topraklardan temizlemek de bizim akdimizdir. Sayın Kılıçdaroğlu'na, Yenikapı ruhunun gereğine uygun olarak birlik, beraberlik, dayanışma içerisinde gerek bölücü, gerek FETÖ'cü terörle mücadele konusunda daha müspet tavır içerisinde olmasını bekliyorum. Kendisiyle birkaç kez görüştük. Buna rağmen anlaşılmayan konular var, gerekirse tekrar anlatırız. 

Kılıçdaroğlu belgeyi gösterdi, isimleri tek tek saydı: FETÖ'nün miladını buradan kabul edin

(Dış politika) Sayın Kılıçdaroğlu orada da eleştiriyor, ilişkiler düzelip işleri yoluna koyunca yine memnun olmuyor. Nasıl yapacağız. İkisini de eleştiriyorsunuz. Niye anlaştınız Rusya ile, İsrail ile; anlaşmayınca da niye düşmansınız diyor. Biz milletimize bir şey söyledik, hem içeride hem dışarıda dostlukları artıracağız, düşmanlıkları azaltacağız.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr