Başsavcı Bozkurt, makamında düzenlediği basın toplantısında, darbe girişiminin ardından kentte yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi verdi. Bozkurt, 634 kişi hakkında işlem yapıldığını, şüphelilerden 305'i hakkında dava açıldığını kaydetti. Bozkurt, "Şu an bunlardan 151’i tutukludur.

25 dosya hakkında karar verildi. Etkin pişmanlıktan yararlanan kişi sayısı 3. Anayasal düzeni ihlal suçu kapsamında 3 darbe dosyamız var. Bu davalar yakın bir zamanda karara bağlanacaktır." dedi.

Bozkurt, hakkında soruşturma başlatılan kişiler arasında 126 emniyet mensubu, 30 adliye çalışanı, 42 askeri personel ve 61 üniversite personeli olduğunu belirterek, "Soruşturmalar kapsamında 400-500 kişi hakkında daha işlem yapılması gerekebilir. Çalışmalarımızı, elde ettiğimiz bilgileri kuyumcu hassasiyetiyle değerlendirip, kimsenin lekelenmeme hakkına da dikkat ederek yapmaya çalışıyoruz. Buradaki tek hedefimiz, devletimizin içine sızmış bu yapılanmaları hakkaniyetli ve adil bir şekilde tespit edip, cezalandırmak." diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr