Anma için "Barış Manço" adlı şehir hatları vapuruyla özel bir sefer düzenlendi. Ailesinin yanı sıra Barış Manço'nun yüzlerce hayranı, Kadıköy ve Kabataş İskeleleri'nden toplanarak ünlü sanatçının mezarının bulunduğu Kanlıca'ya götürüldü.

Ünlü sanatçının ölüm yıldönümü nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları, "Barış Manço" adlı vapuruyla özel bir sefer düzenledi. Manço Ailesi'nin katılımıyla Kadıköy'de başlayan vapur seferi, Kabataş'a uğrayarak burada bekleyen Barış Manço'nun hayranlarını aldı. Bu arada vapur, Kabataş İskelesi'ne yanaşırken dengesi kaybeden Arama Kurtarma Araştırma Derneği (AKA) Başkanı Mehmet Hatunoğlu, merdivenlerden düşerek kolundan yaralandı. Doğukan Manço'nun yardımcı olduğu Hatunoğlu, tekerlekli sandalyeyle vapurdan çıkarıldı. Daha sonra vapur, sanatçının kabristanının bulunduğu Kanlıca'ya hareket etti. Yolculuk boyunca vapurda Barış Manço'nun sevilen şarkıları çalındı.


“HER SENE GELİYORLAR"

Vapur seferine sanatçının eşi Lale Manço, oğulları Doğukan ve Batıkan Manço ev sahipliği yaptı. Barış Manço'nun eşi Lale Manço etkinliğe insanların her sene geldiğini belirterek "Bu insanlar senelerdir geliyorlar. Burada büyüyen bir nesil oldu. Çocuk geldiler, şimdi delikanlılar, genç kızlar. Kimisinin çocukları oldu, çocuklarıyla gelmeye başladılar. Bu barışın büyüyen, gelişen öz ailesi. Sevgilerine sahip çıkan insan bunlar" dedi.

"17 SENEDİR ÖZLEM BİTMEDİ"

Oğlu Doğukan Manço ise Barış Manço'ya 17 senedir özlemin bitmediğini söyleyerek "Baktığınız zaman çok sanatçıya nasip olan bir şey değil. Çünkü Barış Manço sadece bir sanatçı değil. İnsanların ailesinin bir parçası. Bizim gittikçe büyüyen bir ailemiz var. Dileriz bu bir ömür boyu devam eder. Aile olarak çok mutlu ve gururluyuz" diye konuştu. Etkinliği her sene gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirten Batıkan Manço da “Barış Manço'nun bunu hak ettiğini hissediyoruz, sevenleriyle bunu paylaşmak istiyoruz" dedi.



"ANMAYA YÜZLERCE VATANDAŞ KATILDI"

Vapur seferi, babasının şarkılarını çalan Doğukan Manço'nun DJ performansıyla devam etti. Lale Manço ve Batıkan Manço da şarkılara eşlik etti. Daha sonra vapur, Kanlıca'ya yanaştı. Barış Manço hayranı yüzlerce vatandaş, ailesiyle birlikte Kanlıca Mezarlığı'na yürüdü. Barış Manço'nun mezarı başında dualar okunmasının ardından lokma dağıtıldı. Anmanın ardından katılımcılar aynı vapurla yine Manço'nun şarkıları eşliğinde eğlenerek geri döndü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr