Beyaz Saray'dan İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısına dair açıklama geldi. Açıklama, Beyaz Saray Basın Sözcüsü Eric Schultz tarafından yazılı olarak yapıldı. Ailesiyle birlikte Hawaii'de bulunan Obama'nın Reina'daki terör saldırısıyla ilgili bilgilendirildiği ve gelişmelerin aktarıldığı kaydedildi.

"TÜRK YETKİLİLERE YARDIM" TALİMATI

Obama'nın, "masum insanların hayatlarını kaybetmesinden dolayı üzüntüsünü dile getirdiğini ve hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilediğini" belirten Schultz, Obama'nın, ihtiyaç halinde Türk yetkililere gerekli destek ve yardımın yapılması hususunda da ekibine talimat verdiğini ifade etti.

Schultz'un açıklamasından kısa süre sonra Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price da kısa açıklama yaptı. "ABD, İstanbul'daki korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır" ifadesini kullanan Price, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diledi. Price, NATO üyesi müttefik Türkiye ile terörün her türlüsüne karşı dayanışma haline olduklarını da vurguladı.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr