Baluken, “Erdoğan ve AKP’nin planladığı CHP ve MHP’den de onay aldığı Suriye müdahalesini IŞİD’le mücadele olarak değil, Kürtlerin kazanımlarını hedef alan bir operasyon olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Baluken, TBMM’de yaptığı basın toplantısında, TSK’nin Suriye topraklarına girmesiyle Türkiye’nin savaş sürecinin fiili bir tarafı haline geldiğini kaydetti. Baluken, “Türkiye zaten savaşın zaten her aşamasına dahildi. Artık yeni durumla karşı karşıyayız. Erdoğan ve AKP bilinçli bir şekilde Ortadoğu’nun en sancılı savaşının içine Türkiye halklarını dahil etmiştir” dedi. Baluken; Türkiye’nin Ortadoğu’nun en sancılı savaşına sokulduğu günde TBMM’nin kapalı olduğunu belirterek, “Meclis’in görüşüne başvurulmamıştır, Meclis’te bu savaş kararıyla ilgili en küçük bir tartışma yürütülmemiştir. Başka bir ülkenin egemenlik alanına girmekten bahsediyoruz, ama Meclis’i bilgilendirmeyle ilgili en küçük gündem bile dillendirilmedi” dedi.

‘CHP ve MHP de ortak’

Baluken, bu kararla birlikte Suriye politikasında geri dönülemez en büyük yanlışın yapıldığını ifade etti. Söz konusu karara CHP ve MHP’nin de ortak olduğunu kaydeden Baluken, hafta başında Çankaya Köşkü’nde savaş kararının ortaklaşa alındığını söyleyerek, “Üç liderin çılgın bir şekilde Saray’ın talimatı doğrultusunda ülkeyi savaşın içine sürüklemesiyle karşı karşıyayız” dedi.

Baluken, “Başımıza ne geldiyse Suriye politikası yüzünden geldi” diyenlerin şimdi daha büyük belalara davetiye çıkardığını belirterek, “Suriye müdahalesi IŞİD’le mücadele olarak değil, Kürtlerin kazanımlarını hedef alan bir operesyon olarak değerlendiriyoruz. Operasyonun ismi bile bu savaş sürecinden hedeflerinin Rojava’da ortaya çıkan kazanımları boğmak olduğunu gösteriyor. (...) IŞİD’le mücadele etmek isteyen hükümet işe içerdeki uyuyan IŞİD hücrelerinden başlar” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr