İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleşen iki bombalı saldırının ardından Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanan Bakanlar Kurulu, sona erdi. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. 

Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yapıyor. Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Tabiri caizse terör örgütleriyle savaşıyoruz. Karşımızda olanlar sadece terör örgütlerinden ibaret değildir. Cumartesi akşamı orada bombayı patlatanlar bir terör örgütünün içerisindeki elemanlar ama bütününe baktığınız zaman bunun vekalet savaşlarında kullanılan bir maşanın yaptığı aşikardır. Türkiye’nin ortak bir duruş sergilemesi her şeyden önemlidir. Bu duruşu sergileyen milletimizin çok büyük bir kısmına teşekkür etmek istiyorum. 

Biz milli duruşumuzu sergilemeyi sürdürdüğümüz sürece asla yılgınlık siyasetine teslim olmayacağız. Asla teröre alışmayacağız, bunu herkesin bilmesini ifade etmek isterim. Hesap soracağız. Arkalarında kimler varsa hesap soracağız. Eninde sonunda bu mücadeleyi milletimiz kazanacaktır ve terör örgütlerinin tamamını etkisiz hale getirecek, bu maşaları kullanılamaz hale getireceğiz. 

Biz terör saldırılarından sonra kim dost kim düşman görmek isteriz. Şunu söyleyebiliriz, terör saldırısından sonra çeşitli ülkelerden gelen destek mesajlarını olumlu buluyoruz. Bazı devletlerin hükümetleri başkanları bizzat arayarak paylaştılar üzüntülerini. Birçok ülkeden de bakan düzeyinde taziyeler geldi. AP’nin içinde bile bir miktar eleştirel yaklaşımla Türkiye’nin yanında olmamız gerekiyor şeklinde destekler ifade edildi. Yeterli bulmadığımızın altını çiziyoruz. 

Dostlarımızın samimiyetle teröre karşı mücadelede Türkiye ile açık ortak bir paydaşlığı sürdürmeleri gerek. AB’de çok sayıda ülkeden taziye açıklamaları yapılmış. Bu doğru ama şu anda bile hala PKK’nın açıkça birçok ülkede faaliyette bulunduğu herkesin malumudur. Zorla para toplamalardan tutunuz, PKK’ya karşı olan vatandaşlarımıza karşı her türlü eylemi yapmaktalar. PKK’nın Avrupa’daki faaliyetlerini kısıtlayacak bir yaklaşımı görmek istiyoruz.

Bu ülkelerden bir adım daha atarak PKK’nın Avrupa uzantılarının da legal faaliyet gösteriyorlar diye görmezden gelinmemelerini istiyoruz.

PYD ve YPG’nin birer terör örgütü olduğunu ifade ederken Suriye ve Irak’ta DAEŞ’e karşı mücadele eden koalisyonun bir parçası olduğu göstermiştir ki PKK-PYD-YPG arasında hiçbir fark yoktur. Belki oralarda verilen silahların ciddi bir şekilde PKK’nın eline geçmesi herkesin malumudur. Artık yeter, dostlarımızın teröre karşı sadece söz olarak değil, böylesine hain terör saldırıları sonrasında kınama sözleri için teşekkür ederiz ama yeterli bulmayız, uygulamada yanımızda olmalarını görmek isteriz."

 Kaynak: Cumhuriyet.com.tr