Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Suriye'de devam eden El Bab operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. El Bab'ın tamamen kuşatıldığını anlatan Fikri Işık, "El Bab merkezin temizlenmesi için yoğun bir faaliyet var. ÖSO ile birlikte yapılıyor. El Bab tamaman temizlendikten sonra hayatın normale dönmesi bekleniyor" dedi.

Türkiye'nin El Bab'dan sonraki hedefi hakkında konuşan Fikri Işık, "El Bab'dan sonra ümit ederiz Münbiç'teki PYD/PKK unsurlarının tamamen çekilmesi arzumuz. Bu noktada ABD ile çalışıyoruz. Arzu ettiğimiz sonucu şu ana kadar alamazık. El Bab operasyonundan sonra iki önceliimiz var. Biri Mümbiç diğeri Rakka. Münbiç'te PKK varlığını kabul edemeyiz. Bu hedefi gerçekleştirme konusunda kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Rakka operasyonunun ABD tarafından önemsendiğini anlatan Bakan Işık, "Bu operasyonun yanlış aktörlerle yapılmaması Türkiye'nin önceliği. Bir terör örgütüne akrşı başka örgütün kullanılması felakete neden olacak bir gelişme olur. Operasyonun başarılı olmasını istiyorsanız. Rakka operasyonu YPG ile değil arap unsurlarla yapılmamalı. Benim gördüğüm ABD bu konuda kesin kararını vermiş değil. Bu işi kesin PYD ile yapacağız noktasında değiller" dedi.

Fikri Işık, ABD Genelkurmay Başkanı'nın yarın Ankara'ya geleceğini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr