TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Milli Savunma Bakanı, "TSK'den bugüne kadar 5 bin 676 personel, FETÖ’yle irtibatlı olduğu için ihraç edildi, 39 personel yeniden görevine iade edildi. 16 bin 409 askeri öğrenciyle beraber değerlendirildiğinde 22 bin 85 kişinin TSK ile ilişiği kesilmiştir" dedi.

Darbe girişiminin ardından TSK’de birçok reform yapıldığını ifade eden Işık, "O günden bugüne kadar, TSK üzerindeki demokratik denetimin artırılması, TSK'nin kendi asli işine daha fazla odaklanması, gücün dengelenmesi ve demokratik anlayışın TSK'ye tamamen yerleşmesi ve asker-sivil birlikteliğinin oluşturulması için pek çok adımı peş peşe attık" diye konuştu.

‘HER NE KADAR NATO SORUMSUZ AÇIKLAMALAR YAPSA DA…’

NATO’yla ilişkilere de büyük önem verildiğini kaydeden Işık, şöyle devam etti: “Her ne kadar, zaman zaman bazı sorumsuz açıklamalar yapılsa da Türkiye NATO ittifakına önem vermeye devam edecektir, NATO'nun güçlü bir üyesi olarak yoluna devam edecektir.”

‘IRAK’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE EN ÇOK ÖNEM VEREN ÜLKEYİZ’

Irak'ın, çok uzun zamandan beri dış müdahalelerle iyice zayıflatılan devlet yapısından kaynaklanan ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu vurgulayan bakan, "Bu durum, ulusal güvenliğimiz açısından zaruret arz eden bazı tedbirlerin alınmasını gerekli kılmıştır. Bazı çevrelerce kasıtlı şekilde çarpıtılarak Türkiye aleyhine bir hava oluşturulmaya çalışılsa da gerçekte, biz, Irak'ın toprak bütünlüğüne, birliğine ve istikrarına en fazla önem veren ülkeyiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr