Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri İl Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması’na katıldı. Elitaş burada yaptığı konuşmada, dün gece teröristlerin Diyarbakır'da karakola saldırıda bulunduğunu hatırlatarak şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Terörle kapsamlı mücadele edildiğini belirten Bakan Elitaş, "Terör örgütü, Kürt kardeşlerimizi katlediyor, onlara zulmediyor. Kürt kardeşlerimizin devletle olan birlikteliğini, ona olan bağlılığını bozmak, yıkmak ve yok etmek için acımasızca Kürt kardeşlerimize zulmediyor'' ifadelerini kullandı.

Elitaş, geçmişte bir milletvekilinin TBMM kürsüsünde Kürtçe söylemlerde bulunmasının ardından, bugün TBMM kürsüsünden terör örgütünün sözcülüğünü yapar hale gelindiğini belirterek, şunları kaydetti:

TBMM KÜRSÜSÜ TERÖRİSTE MESAJ GÖNDERME YERİ DEĞİL

''Kürsü dokunulmazlığı esastır, ancak hiç kimse o kürsüden terör örgütünün sözcülüğünü yapamaz. O kürsüde şifreli bazı mesajlar verilemez. TBMM kürsüsü, teröriste, canlı bombaya mesaj gönderme yeri değildir. Bir milletvekili seçilecek, Güneydoğu’da emniyet güçlerinin yaptığı operasyonlar sırasında, terör örgütlerine destek verecek, aracında silah çıkacak, böyle şeyler kabul edilemez. Eğer bu şekilde terör örgütünün sözcüsü gibi davranmaya devam ederseniz, Kandil’deki terör örgütü yöneticilerinden ne farkınız kalır? Terör örgütleri beslenemediği sürece hayatta kalamazlar. Bunlar da bir yerlerden besleniyor. Şunu gördük ki, bölge insanı bu terör örgütüne destek vermiyor, onları beslemiyor. Son olaylarda bunu gördük. Bölge halkı terör örgütüne destek vermediği için, onlar da acımasızca zulmediyor. Türkiye’yi güçsüz hale getirmek için terör örgütünü destekleyen, besleyen ülkeler de bu terör örgütünün zararlarını görüyor. IŞİD ilk başlarda çıktığı zaman 3-5 kişilik bir terör örgütü gibi görülüp, birtakım ülkeler tarafından desteklendi. Ancak bu örgüt büyüdü ve Avrupa’da bazı ülkeleri vurdu. Onlara yardım ve yataklık yapan ülkelere sesleniyorum, yarın bu terör örgütleri size dönüp sizleri de vurabilir.''

AVRUPALI YATIRIMCI SORUN YOK DEDİ

Türk ekonomisi, dünya ekonomisindeki gelişmelere göre şekillendiğini kaydeden Bakan Elitaş, "İstanbul’da Avrupalı yatırımcılarla bir toplantı yaptık ve o yatırımcılar, Türkiye’ye yatırımlarının devam edeceğini, bunda bir sıkıntı görmediklerini ifade ettiler. Önümüzdeki günlerde Amerika’ya yapacağımız ziyarette, Avrupa’dan gelip de ülkemizde yatırım yapmış işadamlarının görüşlerini de aktaracağız. Bundan 12 sene önce aldığımız kararları eniden gözden geçiriyoruz. Yeniden masaya yatırıyoruz ve yatırım ortamlarının geliştirilmesi, çeşitlendirilmesi için bu revizyonları yapıyoruz’’ dedi.

Bakan Elitaş, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Elitaş, çocuk istismarını kim yaparsa yapsın, nerede yapılırsa yapılsın, korunup kollanacak bir konu olmadığını, mazeretinin olmadığını belirterek, ''Kim yaparsa yapsın Allah belasını versin. Karaman'daki bir hadise ortaya çıktı. Hepimizi derinden sarstı. Ancak bu konuyu sukünetle ancak, faillerine gerekli ceza verilerek yürütülmeli. Bu konu siyasi rant için deşilirse, aileleri, yavruları perişan ederiz'' ifadelerini kullandı.

Dokunulmazlığın kaldırılmasının, milletvekilliğini kaldırmak anlamına gelmediğini belirten Elitaş, ''Şu anda 507 dosya var. Alt Komisyonun 50 üyesi var. Her bir üyeye 10 dosya düşecek. Buradaki görüşmelerden sonra Adalet Komisyonu'na gelecek ve burada görüşülecek. Bu süreç 300 gün sürüyor. Biz hepsi için bir görüşme önerdik, ancak bu tepki gördü. Dokunulmazlıklarla ilgili maddeyi bir TBMM'ye getireceğiz ve hodri meydan diyeceğiz. Terörle ilgili olanların dosyaları da ayrıca gelebilir'' diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr