Bahçeli'nin konuşmasının satır başları şöyle:

Ne yazık ki koyu bir güvensizlik dalgası ülkemizin üstüne çöreklenmiştir. Terör demek canilik, cahillik, ve cinayet demektir. Geçen hafta dünyanının farklı yerleri kana bulandı. Ne yazık ki terörizme karşı hala ortak bir cephe kurulamamıştır. Hans ölürken kıyamet kopar ama Mehmet vurulup, Hasan toprağın koynuna girerken çıt çıkmamaktadır. Ölenler Müslüman olunca duyulan hissiyatsızlık neden?

Almanya kimin yanındadır? Hangi emel veya hedeflerin safındadır?

Alman bakan dün hala ülkesinde saklanan FETÖ'cüler için 'delile ihtiyaç var' diyor.

İncirlik Üssü Adana'dadır. Bilinmelidir ki yol geçen hanı değildir. İpini koparan, canı sıkılan, kafasına göre tur atıp gizli hedeflerine basamak yapamaz. Devlet geleneği var.

Hükümetin İncirlik Üssü konusunda gösterdiği hassasiyetli tavır son derece isabetlidir. Almanlar çekileceklermiş. Diyeceğimiz o dur ki neyi bekliyorsunuz. Durduğunuz kabahat, uğurlar olsun. En yakın zamanda Ürdün'e mi gidiyorsunuz, Fizan'a gidiyorsunuz. Çeker gidersiniz.

Rakka operasyonu ve Katar açıklaması

IŞİD kanlı bir terör örgütüdür ve Rakka'dan temizlenmelidir. Harekatta SDG öncelikli konumdadır. Bu yapılanmanın ana gövdesini YPG teşkil etmektedir. Rakka operasyonunun yöntemi sakattır. Başbakan Yıldırım da bu görüştedir. ABD, YPG'ye verilen silahların ayrıntısını ülkemizle paylaşacağını duyurmuştur.

Bu kapsamda aklımıza takılan sorular vardır.

Türkiye verme derken, YPG'ye bol keseden dağıtılan silahların ülkemizle paylaşılmasının anlamı nedir? Bu ağır ve silahlar dağlara nasıl çıkarılmıştır?

Bir terör örgütüyle başka bir terör örgütüne karşı mücadele etmek akla vicdana sığmaz. 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr