MHP Lideri Devlet Bahçeli, yeni Anayasa çalışmalarına destek verdiklerini bildirerek başkanlık sistemine de yeşil ışık yaktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Anayasa, İçtüzük ve AB Uyum Yasaları için yaptığı görüşmeler sonrasında TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yazdığı yazıya ilk cevap MHP Lideri Devlet Bahçeli’den geldi.

Bahçeli, Başkan Kahraman’ın daveti için “Girişiminizi memnuniyetle karşıladığımızı ifade etmek isterim” dedi. Bahçeli, “Mevcut parlamenter sisteminin hızlı, etkin ve erimli çalışmasını sağlayarak güçlendirecek bir anayasanın yapılması için demokrasinin vazgeçilmez kurumları olan siyasi partilerin tarihin ve milletimizin huzurunda mutabakat içinde bir sonuç elde etmesine yönelik katlı ve irademizi ortaya koyacağız” dedi. Türkiye’nin temel sorunlarına meclis çatısı altında çözüm aranmasının önemine değinen Bahçeli, Kahraman’a yazdığı yazıda, Türkiye’nin yeni bir Anayasa’ya ihtiyacı olduğunu vurguladı.

MHP’de ya ikna ya kayyum süreci

MHP’li muhalifler, Genel Başkan Bahçeli’nin “mahkemeye gitsinler” sözüne rağmen, olağanüstü kurultay için topladıkları delege imzalarını bu hafta sonuna kadar partiye verecek. Genel Merkezin imzaları kabul etmemesi halinde olağanüstü kurultay için kayyum başvurusunda bulunulacak.

Kaynak: HABER7.COM